Home » D:News » Putin a acuzat UE că destabilizează piaţa energetică şi a cerut orientarea exporturilor spre Asia

Putin a acuzat UE că destabilizează piaţa energetică şi a cerut orientarea exporturilor spre Asia

Publicat: 17.04.2022
Putin a acuzat UE că destabilizează piaţa energetică şi a cerut orientarea exporturilor spre Asia
Sursa foto: Profimedia

Rusia va orienta exporturile de energie spre Asia, în contextul în care Uniunea Europeană vrea reducerea importurilor ruse de gaz, petrol şi cărbune, a afirmat preşedintele rus, Vladimir Putin, pe fondul tensiunilor cu Occidentul din cauza invaziei militare în Ucraina.

„Ţările europene vorbesc în mod constant despre evitarea aprovizionărilor din Rusia, iar în acest fel destabilizează pieţele şi generează majorări de preţuri”, a declarat Vladimir Putin, citat de cotidianul Le Figaro.

„Ţările europene generează majorări de preţuri”

„Noi vom porni de la principiul că, în viitor, livrările noastre spre Occident vor scădea. Trebuie să reorientăm exporturile spre pieţe din sud şi din est care cresc rapid”, a subliniat liderul de la Kremlin, potrivit Mediafax.

Uniunea Europeană a anunţat planuri de reducere a dependenţei energetice de Rusia. Uniunea Europeană, Alianţa Nord-Atlantică şi Grupul G7 au aplicat sancţiuni masive Rusiei din cauza intervenţiei militare în Ucraina.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase