Home » D:News » Război spaţial? Dimitri Medvedev a anunțat că Rusia este gata să doboare sateliţii lui Elon Musk

Război spaţial? Dimitri Medvedev a anunțat că Rusia este gata să doboare sateliţii lui Elon Musk

Război spaţial? Dimitri Medvedev a anunțat că Rusia este gata să doboare sateliţii lui Elon Musk
Credit foto: Shutterstock
Publicat: 19.04.2022

Ruşii au anunţat o altă „operaţiune specială”, de data aceasta în spaţiu. Dimitri Medvedev a ameninţat că Rusia este gata să doboare sateliţii Starlink ai lui Elon Musk.

Dimitri Medvedev a declarat că ruşii sunt pregătiţi să înceapă un război spaţial pentru a distruge sateliţii Starlink ai SpaceX. Potrivit acestuia, ghidarea şi reglarea focului asupra crucişătorului „Moskva” a fost realizată cu ajutorul acestor sateliţi.

La 26 februarie 2022, Elon Musk a anunţat că sateliţii Starlink au devenit activi peste Ucraina după o solicitare din partea guvernului ucrainean de a înlocui serviciile de internet distruse în timpul invaziei rusești, notează Mediafax.

Până la 22 martie 2022, SpaceX a trimis peste 3.500 de sateliţi pentru a permite ucrainenilor accesul la reţeaua Starlink.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase