Home » D:News » Vești bune de la Cernobîl. Comunicațiile cu centrala nucleară au fost restabilite

Vești bune de la Cernobîl. Comunicațiile cu centrala nucleară au fost restabilite

Vești bune de la Cernobîl. Comunicațiile cu centrala nucleară au fost restabilite
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 21.04.2022

Comunicațiile directe între Agenția Internațională pentru Energie Atomică (AIEA) și centrala nucleară de la Cernobîl au fost restabilite, anunță AIEA.

Forțele rusești au ocupat Cernobîl timp de cinci săptămâni, înainte de a se retrage, la 31 martie. AIEA a pierdut contactul cu centrala nucleară la 10 martie.

„În mod clar, aceasta nu era o situație sustenabilă și este o veste foarte bună faptul că autoritatea de reglementare poate acum să contacteze direct centrala atunci când are nevoie”, a declarat directorul general al AIEA, Rafael Grossi, scrie Mediafax.

Grossi a adăugat că va conduce o echipă de experți la Cernobîl în cursul acestei luni pentru a efectua o serie de evaluări, mai arată BBC.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase