Home » D:News » Cozi în Beijing. Trei sferturi din cei 22 de milioane de locuitori ai orașului s-au aliniat la testele COVID

Cozi în Beijing. Trei sferturi din cei 22 de milioane de locuitori ai orașului s-au aliniat la testele COVID

Cozi în Beijing. Trei sferturi din cei 22 de milioane de locuitori ai orașului s-au aliniat la testele COVID
Credit: Profimedia
Publicat: 28.04.2022

Beijingul testează 20 de milioane de persoane pentru COVID în încercarea de a evita un lockdown precum cel din Shanghai.

Trei sferturi din cei 22 de milioane de locuitori ai Beijingului s-au aliniat la testele COVID-19, în timp ce autoritățile din capitala chineză se grăbesc să elimine un focar de infecție și să evite o izolare generală a orașului, precum cea care a blocat Shanghaiul timp de o lună.

După ce au văzut dificultățile pe care le întâmpină centrul comercial al Chinei pentru a satisface nevoile de bază ale celor 25 de milioane de locuitori din ce în ce mai frustrați, oamenii din Beijing și-au făcut provizii de alimente și materiale, notează Reuters.

Videoclipurile de pe rețelele de socializare au arătat oameni din Shanghai care bat în tigăi, la ferestre, în semn de furie sau care cântă „Do you hear the people sing?”, un imn de protest din musicalul „Les Miserables”.

Măsurile vin la puțin timp după ce au fost descoperite zeci de infecții

Beijingul a sperat să evite astfel de drame acționând rapid. A început testele în cel mai populat district Chaoyang luni dimineață. Până la lăsarea serii, autoritățile au stabilit o listă cu alte 10 districte și o zonă de dezvoltare economică pentru testele obligatorii din această săptămână, acoperind un total de 20 de milioane de persoane, dintre care 16 milioane urmau să fie testate, scrie Mediafax.

Ordinele vin la câteva zile după ce au fost descoperite zeci de infecții. Shanghai a așteptat aproximativ o lună și peste 1.000 de cazuri înainte de a lansa testele la nivelul întregului oraș la începutul lunii aprilie.

Beijingul a înregistrat 33 de noi cazuri de COVID, față de 19 cu o zi înainte, fără a fi raportat până acum niciun deces în cadrul epidemiei. Numărul total de cazuri este infim în comparație cu sutele de mii din Shanghai.

Beijingul încearcă să evite un lockdown precum cel din Shanghai

Shanghai a raportat 52 de noi decese cauzate de COVID. Acest lucru duce numărul oficial de decese la 190, toate raportate începând cu 17 aprilie, deși mulți locuitori au declarat că rude sau prieteni au murit după ce au luat COVID încă din martie, punând la îndoială statisticile.

În capitală, școlile, magazinele și birourile au rămas deschise, dar templul emblematic Lama va fi închis pentru turiști, în timp ce Teatrul Național din Beijing va fi închis pentru restul lunii.

Oficialii au îndemnat rezidenții să nu plece din capitală și să evite adunările cu ocazia apropiatei sărbători de Ziua Muncii, care va avea loc între 30 aprilie și 4 mai.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase