Home » D:News » Sportivii din Rusia și Belarus, excluși de la Wimbledon (DOCUMENTAR)

Sportivii din Rusia și Belarus, excluși de la Wimbledon (DOCUMENTAR)

Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 27.04.2022

Sancțiunile internaționale, stabilite de lumea democratică în urma invaziei Ucrainei de trupele Moscovei, afectează chiar și sportul. Organizatorii mai multor competiții internaționale au decis ca rușii, dar și belarușii, al căror președinte sprijină atacurile lui Vladimir Putin, să nu mai aibă dreptul să concureze sau, dacă vor participa, o vor face doar individual și nu sub numele și drapelul țării lor.

După ce în luna ianuarie la Australian Open criteriile au fost stricte și nu s-a făcut rabat de la vaccinare, acum organizatorii celui de a-l treilea turneu de Grand Slam al anului, Wimbledon, care va avea loc între 27 iunie și 10 iulie, au venit cu reguli noi. La competiția din Marea Britanie nu vor fi luate în considerare deciziile deja existente în tenis în privința sportivilor, pentru a aplica o sancțiune mult mai severă. Aceștia au anunțat că,  în frunte cu Daniil Medvedev, rușii au fost oficial excluși de la ediția 2022 a turneului londonez și vor refuza înscrierile tuturor sportivilor din aceste țări.

„În circumstanţele unei agresiuni militare nejustificate şi fără precedent, ar fi inacceptabil ca regimul rus să obţină vreun beneficiu din participarea sportivilor ruşi sau belaruşi. De aceea, intenționăm, cu profund regret, să respingem înscrierea jucătorilor ruși și belaruși la Wimbledon”, a transmis All England Lawn Tennis Club.

Totodată, în comunicatul postat de organizatori, se anunță că dacă circumstanțele se vor schimba până în luna iunie, această decizie va putea fi modificată. Însă, chiar înainte de anunțul oficial al turneului, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a susținut că această decizie este inacceptabilă: „Încă o dată, ei fac din sportivi ostaticii prejudecăţilor politice, ai intrigilor politice (…) Este inacceptabil.”

Printre sportivii afectați de această situație se enumeră și sportivii ruși Daniil Medvedev, Nr. 2 ATP, Andrei Rublev, Nr. 8 ATP și Anastasia Pavliucenkova, Nr. 15 WTA, dar și sportivele din Belarus, Arina Sabalenka, 4 WTA, semifinalistă anul trecut, Viktoria Azarenka, fostă Nr. 1, acum 18 WTA și Aliaksandra Sasnovich, 49 WTA.

Citește continuarea pe Gândul!

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase