Home » D:News » Transnistria – teritoriu mic, interese mari (DOCUMENTAR)

Transnistria – teritoriu mic, interese mari (DOCUMENTAR)

Sursa foto: Profimedia
Publicat: 30.04.2022

Transnistria, teritoriul Republicii Moldova din partea stângă a Nistrului, care și-a declarat independența de Chișinău odată cu destrămarea URSS, a devenit un subiect fierbinte în ultimul timp.

Asta după ce Ministerul de Interne al nerecunoscutei regiuni separatiste a anunțat că ar fi fost trase mai multe focuri de armă dinspre Ucraina asupra localității Cobasna, acolo unde se află unul dintre depozitele de muniții ale… Rusiei.

„Aseară, mai multe drone au fost văzute pe cer deasupra satului Cobasna, regiunea Rîbnița. Dronele au fost lansate deasupra Transnistriei din Ucraina. În dimineața zilei de 27 aprilie, la ora 8:45, din partea ucraineană s-au tras focuri în direcția localității Cobasna. Nu există victime”, arată Ministerul de Interne din Transnistria.

Cu doar câteva momente mai devreme, însă un alt oficial transnistrean declarase că situația din Colbasna e calmă și că ar fi existat un singur foc de pușcă dinspre Ucraina, potrivit publicației Newsmaker.

Aşa-zisul Minister de Interne de la Tiraspol a venit cu o postare pe pagina de Telegram unde confirmă focurile de armă din regiune.

„Mai multe drone au fost văzute pe cer deasupra satului Cobasna. Aparatele de zbor au fost lansate din Ucraina. În dimineaţa zilei de 27 aprilie, la ora 8:45, din partea ucraineană s-au tras focuri în direcţia regiunii Cobasna. Informaţii despre victime nu au fost raportate momentan”, se precizează într-o notă informativă.

Institutul american pentru Studierea Războiului (ISW) a publicat o analiză potrivit căreia Rusia organizează atacuri sub steag fals în Transnistria și că ar putea încerca să destabilizeze Moldova, cu scopul de a crea tensiuni suplimentare cu România și NATO.

Prin raportarea sa zilnică cu privire la războiul din Ucraina, Institutul American pentru Studierea Războiului susține că prin astfel de manevre Kremlinul creează condiții pentru acțiuni ulterioare pe acest front.

Citește continuarea pe Gândul!

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase