Home » D:News » Un soldat luat prizonier de pe Insula Șerpilor a revenit acasă și s-a căsătorit

Un soldat luat prizonier de pe Insula Șerpilor a revenit acasă și s-a căsătorit

Un soldat luat prizonier de pe Insula Șerpilor a revenit acasă și s-a căsătorit
Insula Zmiinyi, sau Insula Șerpilor, din Marea Neagră. Sursa foto: Profimedia
Publicat: 03.05.2022

Un soldat ucrainean care a făcut parte dintre apărătorii Insulei Șerpilor, despre care se credea că a fost ucis, s-a întors din Rusia în Ucraina, în cadrul unui schimb de prizonieri. El a primit permisie să meargă la Harkov pentru a se căsători cu iubita sa.

La câteva zile după ce a început invazia rusă în Ucraina, marina rusă a atacat Insula Șerpilor din largul coastelor ucrainene. A fost un episod intens mediatizat, după ce apărătorii ucraineni au refuzat să se predea navei de război rusești.

S-a crezut că mai mulți dintre apărători au fost uciși și chiar au primit distincții militare postume din partea președintelui Volodimir Zelenski, scrie CNN.

Printre cei a căror soartă a rămas necunoscută se numără un tânăr soldat din Brigada 35 de pușcași marini, pe nume Valeriy.

A cerut-o în căsătorie pe iubita sa, cu care are o relație de doi ani

Ulterior, s-a dovedit că Valeriy a fost luat prizonier de ruși, dar a fost trimis înapoi în Ucraina în cadrul unui schimb de prizonieri.

Odată ajuns acasă, Valeriy a primit o permisie și a plecat imediat la Harkov, unde a cerut-o în căsătorie pe iubita sa, cu care avea o relație de doi ani, Vladislava.

Cei doi s-au căsătorit în weekend, în cadrul unei ceremonii la care a participat și comandantul lui Valeriy, Maksym Zinchenko.

Unitatea militară a anunțat nunta pe pagina de Facebook. Tot acolo s-a spus că sentimentele celor doi tineri „au fost întărite de distanță și de timp, iar separarea și incertitudinea le-au dat o înțelegere reală a faptului că viața este fragilă”.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase