Home » D:News » Bill Gates, mesaj alarmant despre COVID-19. „Există şanse ca pandemia să nu-şi fi arătat cea mai violentă formă”

Bill Gates, mesaj alarmant despre COVID-19. „Există şanse ca pandemia să nu-şi fi arătat cea mai violentă formă”

Bill Gates, mesaj alarmant despre COVID-19. „Există şanse ca pandemia să nu-şi fi arătat cea mai violentă formă”
Credit foto: Shutterstock
Publicat: 04.05.2022

Bill Gates crede că există un risc de peste 5% să nu fi experimentat cea mai grea parte a pandemiei de COVID-19, scrie Business Insider.

„Suntem în continuare expuşi riscului ca această pandemie să genereze o variantă care ar fi şi mai transmisivă şi chiar mai violentă”, a declarat cofondatorul Microsoft într-un interviu pentru Financial Times.

„Nu vreau să fiu o voce a nenorocirii, dar există şanse de peste 5% ca această pandemie să nu-şi fi arătat cea mai violentă formă de manifestare.”

Se crede că peste 6,2 milioane de oameni la nivel global au murit din cauza COVID-19. Gates, un susţinător de lungă durată al pregătirilor anti-pandemice, a avertizat într-o discuţie TED din 2015 că lumea „nu este pregătită” pentru o pandemie.

Bill Gates spune că sunt necesare vaccinuri cu efect mai îndelungat

Gates a declarat pentru FT că sunt necesare vaccinuri anti-COVID-19 cu un efect mai îndelungat pentru a bloca dezvoltarea noilor tulpini şi răspândirea agresivă a virusului.

În noul său volum, „Cum să previi următoarea pandemie”, Gates susţine cu optimism că virusul COVID-19 ar fi putut genera „ultima pandemie” a planetei, scrie Mediafax.

Cofondatorul Microsoft a sugerat pentru FT necesitatea înfiinţării unui grup de lucru pentru a monitoriza urgenţele de sănătate la nivel mondial, deoarece Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) are în prezent „mai puţin de 10 oameni cu normă întreagă” în căutarea unor noi viruşi mortali. Echipa de răspuns la epidemii ar putea fi formată din experţi, inclusiv specialişti IT, precum şi epidemiologi, a declarat miliardarul.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase