Home » D:News » Ucraina, moartea generalilor ruși (DOCUMENTAR)

Ucraina, moartea generalilor ruși (DOCUMENTAR)

Sursa foto: Profimedia
Publicat: 05.05.2022

Rusia a pierdut, în aproape două luni și jumătate de la declanșarea invaziei din Ucraina, mai mulți soldați decât în cei 10 ani de război din Afganistan. Și nu doar soldați au fost uciși, ci și foarte mulți ofițeri cu grad superior inclusiv opt generali,

În plus, în weekend-ul trecut, inclusiv șeful statului major, generalul Gherasimov, ar fi fost rănit și evacuat de urgență în Rusia. Ce pare suspect, pentru unii analiști, este faptul că aceștia stau aproape de linia frontului.

Mai mult, ei ar fi vizați cu precădere de ucraineni. Există posibilitatea ca Vladimir Putin să îi fi trimis acolo pentru a prelua controlul asupra operațiunilor care, în multe zone, s-au blocat.

Fostul șef al CIA, David Petraeus, spunea că moartea atâtor generali într-un timp atât de scurt este un lucru „foarte, foarte neobișnuit” și reprezintă o dovadă a faptului că dispozitivul de comandă și control al armatei ruse nu funcționează.

În plus, pentru că armata Ucrainei este depășită numeric de cea a Rusiei, țintirea ofițerilor superiori ar putea fi o parte importantă a războiului informațional, a declarat pentru BBC Rita Konaev, de la Universitatea Georgetown.

Vladimir Frolov

Frolov a fost ucis în luptă în Ucraina. Armata a 8-a a Rusiei, al cărei comandant adjunct era Frolov, a fost implicată activ în asediul lui Mariupol. Potrivit Tsargrad TV, el a murit nu mai devreme de 11 aprilie 2022. Moartea sa a fost anunțată de oficialii ruși la 16 aprilie 2022. În aceeași zi, înmormântarea sa a avut loc la cimitirul Serafimovskoe din Sankt Petersburg. A fost înmormântat cu onoruri militare, iar la ceremonie a participat guvernatorul Sankt Petersburgului, Alexander Beglov.

Andrei Suhovețki

Andrei Alexandrovici Suhovețki a fost un general-maior rus, multiplu decorat, și a fost prima pierdere de rang înalt pentru armata rusă. A fost comandantul adjunct al Armatei a 41-a din Federația Rusă, din 2021. Suhovețki a fost ucis de un lunetist în timpul invaziei Rusiei în Ucraina. Președintele rus Vladimir Putin i-a confirmat decesul la 4 martie.

Citește continuarea pe Gândul!

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase