Home » D:News » Papa Francisc a declarat că Victor Orban i-a spus când vrea Putin să pună capăt războiului din Ucraina

Papa Francisc a declarat că Victor Orban i-a spus când vrea Putin să pună capăt războiului din Ucraina

Papa Francisc a declarat că Victor Orban i-a spus când vrea Putin să pună capăt războiului din Ucraina
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 04.05.2022

Papa Francisc a declarat că premierul ungar Victor Orban i-a spus, atunci când s-au întâlnit, la sfârșitul lunii aprilie, că președintele rus Vladimir Putin intenționează să pună capăt invaziei din Ucraina pe 9 mai – Ziua Victoriei în Rusia, scrie CNN.

Papa a făcut aceste comentarii pentru ziarul italian Corriere della Sera într-un interviu.

„Orban, când l-am întâlnit, mi-a spus că rușii au un plan, că totul se va termina pe 9 mai”, a declarat Papa Francisc, scrie Mediafax.

„Acest lucru ar explica și viteza escaladării din aceste zile. Pentru că acum nu este vorba doar de Donbas, ci și de Crimeea, de Odesa, de a lua Ucrainei portul de la Marea Neagră, de tot.”

„Trebuie să facem tot ce se poate pentru a opri războiul”

„Nu există suficientă voință pentru pace”, a spus Papa. „Sunt pesimist, dar trebuie să facem tot ce se poate pentru a opri războiul”.

Papa Francisc a repetat declarațiile anterioare potrivit cărora este pregătit să călătorească la Moscova pentru a se întâlni cu Putin și a comparat războiul din Ucraina cu genocidul din Rwanda.

Papa a spus că nu va călători deocamdată la Kiev, trimițând în schimb un reprezentant. „Mai întâi trebuie să merg la Moscova, mai întâi trebuie să mă întâlnesc cu Putin. Dar și eu sunt preot, ce pot să fac? Voi face tot ce pot. Dacă Putin deschide ușa”, a spus el.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase