Home » D:News » Premieră pentru alpinismul românesc. Horia Colibășanu a cucerit singurul vârf neatins de români

Premieră pentru alpinismul românesc. Horia Colibășanu a cucerit singurul vârf neatins de români

Publicat: 09.05.2022
Premieră pentru alpinismul românesc. Horia Colibășanu a cucerit singurul vârf neatins de români
Sursa foto: Pixabay

Premieră în alpinismul românesc. Horia Colibășanu a cucerit singurul vârf neatins de români. Este al treilea vârf ca înălțime al planetei.

În jurul orei 12 (ora României), alpinistul Horia Colibășanu a urcat pe vârful Kangchenjunga, fără oxigen suplimentar, reușind premiera mult așteptată pentru alpinismul românesc.

Alpinistul a urcat astfel pe singurul munte de 8.000 de metri neatins până acum de români, al treilea vârf ca înălțime al planetei (8586 m.).

Horia Colibăşanu a plecat în data de 5 aprilie spre Nepal

„Horia a sunat după ce a coborât deja câteva sute de metri, în drumul lui de întoarcere spre Tabăra 4. A apucat să transmită prin telefonul-satelit că traseul a fost foarte greu și obositor. Pe vârf a făcut câteva poze și a coborât rapid. Despre colegii săi, Marius Gane și Peter Hamor, știm că sunt acum în Tabăra 4, ei nereușind să ajungă astăzi pe vârf”, se arată pe pagina alpinistului, potrivit Mediafax.

Horia Colibăşanu a plecat în 5 aprilie spre Nepal, acolo unde a început o expediţie în Himalaya.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase