Home » D:News » Caz de infecţie rară cu „variola maimuţei”, confirmat în Anglia

Caz de infecţie rară cu „variola maimuţei”, confirmat în Anglia

Caz de infecţie rară cu „variola maimuţei”, confirmat în Anglia
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 10.05.2022

O persoană din Anglia a fost diagnosticată cu o infecţie virală rară cu „variola maimuţei”, despre care se crede că ar avea legătură cu călătoriile în Africa de Vest, au anunţat autorităţile sanitare.

Agenţia britanică de securitate sanitară (UKHSA) a precizat într-un comunicat că acest caz, la o persoană care a călătorit recent în Nigeria, este tratat la o unitate de experţi în boli infecţioase respiratorii de la Guy’s and St Thomas’ NHS Foundation Trust din Londra, potrivit Reuters.

„Este important să subliniem că variola maimuţei nu se răspândeşte cu uşurinţă între oameni, iar riscul general pentru publicul larg este foarte scăzut”, a declarat Colin Brown, director al departamentului clinic şi de infecţii emergente din cadrul UKHSA.

„Variola maimuţei” poate fi fatală

„Variola maimuţei” este o infecţie virală rară, similară variolei umane, care a fost eradicată în 1980.

Deşi „variola maimuţelor” este mult mai blândă decât variola, majoritatea persoanelor infectate recuperându-se în câteva săptămâni, în cazuri rare poate fi fatală.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase