Home » D:News » Israelul a anunțat relaxarea măsurilor la intrare în țară

Israelul a anunțat relaxarea măsurilor la intrare în țară

Israelul a anunțat relaxarea măsurilor la intrare în țară
Sursa foto: Pixabay
Publicat: 16.05.2022

Israelul a anunțat o relaxare a măsurilor la intrarea în țară. Astfel, din 20 mai se renunţă la testele PCR efectuate la sosirea pe aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv.

Israelul a anunțat că va renunţa la testarea obligatorie COVID-19 a călătorilor care sosesc pe aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv și automat la izolarea de 24 de ore până la primirea rezultatului. Începând cu data de 20 mai 2022, turiștii români vor putea călători în Israel doar în baza unui test PCR negativ prezentat înainte de a se îmbarca într-o cursă către această ţară.

Ministerul israelian al Sănătăţii a precizat că testarea pe Ben Gurion nu va mai fi solicitată din 20 mai. Ca argument pentru luarea acestei decizii, Ministerul a raportat o scădere în numărul zilnic de infectări, de la peste 6.000, la mai puţin de 2.000 în ultima lună.

4.000 de români au călătorit în Țara Sfântă în aprilie

Mai mult, începând de marţi, 10 mai, străinii au putut opta pentru realizarea unui test rapid antigen într-un interval de 24 de ore înainte de plecarea spre Israel sau a unui test PCR cu 72 de ore înainte de călătorie.

Până în acest moment, pe aeroportul Ben Gurion, toţi pasagerii care intră în țară, fie că sunt israelieni sau străini, sunt direcţionaţi către centre de testare PCR urmând a rămâne în izolare la hotel până la primirea rezultatului testului PCR.

În luna aprilie, prima lună de relaxare a restricțiilor, aproape 4.000 de români au călătorit în Țara Sfântă.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase