Home » D:News » Celebra fotografie „Le Violon d’Ingres”, vândută cu suma record de 12,4 milioane de dolari

Celebra fotografie „Le Violon d’Ingres”, vândută cu suma record de 12,4 milioane de dolari

Celebra fotografie „Le Violon d’Ingres”, vândută cu suma record de 12,4 milioane de dolari
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 18.05.2022

Faimoasa fotografie „Le Violon d’Ingres” a lui Man Ray a intrat în istorie, devenind cea mai scumpă fotografie vândută vreodată la licitație.

Imaginea alb-negru, realizată în 1924 de artistul suprarealist american, transformă corpul gol al unei femei într-o vioară, scrie CNN.

Fotografia, considerată cea mai faimoasă lucrare a lui Man Ray, a fost vândut cu 12,4 milioane de dolari, spulberând estimările de vânzare. Înainte de vânzare, estimările indicau că va ajunge la o sumă cuprinsă între 5 și 7 milioane de dolari, cea mai mare estimare pentru o singură fotografie din istoria licitațiilor, potrivit Christie’s, care a vândut lucrarea.

Ray, născut Emmanuel Radnitzky, a trăit între 1890 și 1976

Ray, născut Emmanuel Radnitzky, a trăit între 1890 și 1976. A fost un membru important al mișcărilor Dada și suprarealistă, iar lucrarea „Le Violon d’Ingres” a fost lotul de top oferit din colecția lui Rosalind Gersten Jacobs și Melvin Jacobs, directori de magazine și colecționari de artă care au avut legături cu cercurile suprarealiste.

Potrivit Christie’s, cuplul newyorkez a achiziționat piesa de la Ray în 1962.

Jacobs, fost președinte și director general al Saks Fifth Avenue, a murit în 1993, la vârsta de 67 de ani. Soția sa, Rosalind Gersten Gersten Jacobs, un director Macy’s de lungă durată, a murit în 2019, la vârsta de 94 de ani.

Piese remarcabile oferite la licitația din New York

Printre alte piese remarcabile oferite la licitația din New York se numără „Marte”, de Vija Celmins, care a fost adjudecată cu 1,26 milioane de dolari.

Înainte de această vânzare, recordul de licitație pentru cea mai scumpă fotografie fusese deținut de „Rhine II” a lui Andreas Gursky, care a fost vândută de Christie’s pentru 4,3 milioane de dolari în 2011.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase