Home » D:News » „The Rock”, cel mai mare diamant alb scos la licitație, nu s-a ridicat la înălțimea așteptărilor

„The Rock”, cel mai mare diamant alb scos la licitație, nu s-a ridicat la înălțimea așteptărilor

„The Rock”, cel mai mare diamant alb scos la licitație, nu s-a ridicat la înălțimea așteptărilor
Diamantul The Rock. Sursa foto: Profimedia
Publicat: 14.05.2022

Cel mai mare diamant alb scos vreodată la licitație a fost vândut cu 21,9 milioane de dolari la Christie’s din Geneva. Numele lui este „The Rock”.

Piatra prețioasă în formă de pară, de 228,31 de carate, numită „The Rock”, provine din Africa de Sud, unde au fost găsite unele dintre cele mai mari diamante din lume, inclusiv „Star of Africa”, în formă de pară, și „Golden Jubilee”, în formă de trandafir.

„The Rock” are aproximativ dimensiunea unei mingi de golf și a fost purtat anterior sub forma unui luxos colier Cartier de către fostul său proprietar. Alături de piatra în formă de pară, noul proprietar va primi și o montură rotundă cu pandantiv de diamant și platină de la brandul francez de lux.

Înainte de vânzare, șeful departamentului de bijuterii al Christie’s din Geneva, Max Fawcett, a explicat de ce „The Rock” este o piatră deosebit de unică.

„Adesea, cu aceste pietre foarte mari se sacrifică o parte din formă pentru a menține greutatea. Aceasta este o formă de pară perfect simetrică și… una dintre cele mai rare pietre prețioase care au fost vândute vreodată la licitație”, a spus el pentru Reuters.

Care erau așteptările pentru „The Rock”?

În ciuda măreției sale, prețul de vânzare al „The Rock” a scăzut sub estimarea sa minimă din perioada de licitație rapidă. Casa de licitații a dat diamantului o estimare maximă de 30,2 milioane de dolari.

În 2017, un colier de smarald și diamante de la bijutierul elvețian de lux de Grisogono, care prezenta o fațetă dreptunghiulară centrală de 163,41 carate, a stabilit recordul pentru o vânzare de diamante albe la 33,8 milioane de dolari.

Cu cât s-au vândut alte pietre prețioase?

Dar alte loturi din vânzarea „Bijuterii magnifice” au depășit așteptările, printre care o broșă roz cu safir, rubin și diamant din anii 1940, montată de Cartier, care s-a vândut cu 585.000 de dolari, de peste 11 ori mai mult decât estimarea maximă, și o diademă din secolul al XIX-lea, din diamant și perlă, care s-a vândut cu 2,4 milioane de dolari, un preț de cel puțin 3 ori mai mare decât estimarea maximă.

Lotul final a fost un diamant care este aproape la fel de mare ca „The Rock”: o piatră galbenă de 205,07 carate, numită „The Red Cross Diamond”.

Această bijuterie s-a vândut cu 14,3 milioane de dolari, iar o parte din acești bani va fi donată Comitetului Internațional al Crucii Roșii (CICR) din Geneva, potrivit CNN.

Vândut pentru prima dată la Christie’s în urmă cu peste un secol pentru a ajuta Crucea Roșie Britanică în timpul Primului Război Mondial, s-a estimat că diamantul se va vinde cu un preț cuprins între 7 și 10 milioane de dolari, potrivit lui Fawcett.

Vă recomandăm să citiți și:

Fântânile Urbane din Piaţa Unirii se redeschid cu un spectacol multimedia

Opera „Marilyn” a lui Andy Warhol, vândută la prețul record de 195 de milioane de dolari

Cât a contribuit industria băuturilor răcoritoare la economia României?

Trei persoane au murit din cauze necunoscute într-un resort din Bahamas

Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș este blogger începând cu anul 2009, având experiență și în domeniile publicitate și jurnalism. Este pasionat de marketing și de tehnologie, dar cel mai mult îi place să știe lucruri, motiv pentru care a fost atras de Descopera.ro. citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase