Home » D:News » Rusia a avertizat națiunile nordice de „consecințe profunde” dacă vor adera la NATO

Rusia a avertizat națiunile nordice de „consecințe profunde” dacă vor adera la NATO

Rusia a avertizat națiunile nordice de „consecințe profunde” dacă vor adera la NATO
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 17.05.2022

Aderarea Finlandei și a Suediei la NATO ar fi o „greșeală” cu „consecințe profunde”, a declarat ministrul adjunct de externe al Rusiei, Serghei Ryabkov.

Guvernul finlandez și-a semnalat intenția de a se alătura NATO, lăsând în urmă decenii de neutralitate și ignorând amenințările rusești de represalii, în timp ce țara nordică încearcă să își consolideze securitatea în contextul războiului în curs de desfășurare din Ucraina, scrie Mediafax.

Partidul de guvernământ din Suedia a declarat ulterior că va susține, de asemenea, aderarea la alianță.

Aderarea Finlandei și a Suediei la NATO, o „greșeală”

Aderarea Finlandei la NATO – a cărei finalizare va dura probabil luni de zile – ar aduce alianța militară americană la ușa Rusiei, întrucât cele două națiuni au o graniță comună de 1.335 de kilometri.

„Faptul că securitatea Suediei, ca și cea a Finlandei de altfel, nu va fi întărită ca urmare a acestei decizii, este complet evident pentru noi”, a declarat Ryabkov, potrivit TASS, citat de CNN.

„Nivelul general de tensiune militară va crește și va exista mai puțină predictibilitate în această zonă. Este păcat că bunul simț este sacrificat în favoarea unor idei fantomatice despre ce ar trebui făcut în situația actuală”.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase