Home » D:News » Țările NATO ar fi distruse de Rusia în jumătate de oră, în cazul unui război nuclear, avertizează șeful Roscosmos

Țările NATO ar fi distruse de Rusia în jumătate de oră, în cazul unui război nuclear, avertizează șeful Roscosmos

Publicat: 11.05.2022

Șeful agenției spațiale ruse Roscosmos a afirmat că țările NATO ar putea fi distruse de Rusia în jumătate de oră în cazul unui război nuclear.

Dmitri Rogozin, șeful agenției, este renumit pentru declarațiile sale provocatoare, care au devenit mai dese de la invazia Ucrainei de către forțele rusești. De exemplu, recent, el l-a amenințat și pe Elon Musk.

„Din mărturia comandantului capturat al Brigăzii 36 de pușcași marini a Forțelor Armate ale Ucrainei, colonelul Dmitri Kormyankov, reiese că terminalele de internet ale companiei de sateliți Starlink a lui Elon Musk au fost livrate militanților din Batalionul Nazist Azov și pușcașilor marini ucraineni la Mariupol cu elicoptere militare”, a scris șeful Roscosmos pe contul său de Telegram, scrie IFL Science.

„Elon Musk, astfel, este implicat în aprovizionarea forțelor fasciste din Ucraina cu unele comunicații militare. Și pentru asta, Elon, vei fi tras la răspundere ca un adult, indiferent cât de mult vei face pe prostul.”

„Elon Musk, vei fi tras la răspundere, indiferent cât de mult vei face pe prostul”

Elon Musk a răspuns la amenințare, glumind că „dacă mor în circumstanțe misterioase, mi-a părut bine că te-am cunoscut”.

În plus, Rogozin a făcut, de asemenea, o amenințare împotriva a miliarde de oameni aflați în țările NATO. Într-o postare pe Telegram, șeful Roscosmos, în vârstă de 50 de ani, a făcut afirmații potrivit cărora Rusia ar putea „distruge” aceste țări în mai puțin timp decât îi ia utilizatorului mediu de Netflix să aleagă ce să vadă în continuare.

Într-un război nuclear, țările NATO vor fi distruse de noi într-o jumătate de oră”, a scris Rogozin, înainte de a explica că aceasta nu este opțiunea dorită de el. „Dar nu trebuie să permitem acest lucru, deoarece consecințele schimbului de lovituri nucleare vor afecta starea Pământului nostru”.

„Prin urmare, va trebui să învingem acest inamic mai puternic din punct de vedere economic și militar prin mijloace militare convenționale”, a adăugat el.

Chiar și un război nuclear la scară „mică” ar putea declanșa o „toamnă nucleară”

„O astfel de victorie este posibilă cu solidaritatea deplină a întregii țări cu armata, cu mobilizarea economiei de stat, cu transferul complexului militar-industrial și a sectoarelor industriale conexe ale Rusiei pe baze militare. Iar acest lucru trebuie făcut imediat și rapid”.

Rogozin are dreptate să afirme că efectele unui război nuclear ar fi devastatoare pentru Pământ. Un studiu publicat în revista Environment Magazine în 2017 a constatat că până și un război nuclear la scară „mică” ar putea declanșa o „toamnă nucleară”.

Cercetătorii notează că un studiu anterior a constatat că o singură explozie nucleară suficientă pentru a distruge o zonă precum Los Angeles ar trimite 5,5 milioane de tone de cenușă și funingine în stratosferă, blocând lumina solară, scăzând temperaturile și precipitațiile (cu până la 80% în unele zone ale lumii) și având un efect semnificativ asupra producției agricole pentru anii următori.

Vă recomandăm să mai citiți și:

Elon Musk, amenințat de Dmitri Rogozin. Cum a răspuns cel mai bogat om din lume?

Ar putea recurge Rusia la arme nucleare în Ucraina? Declarația Ministerului rus de Externe

Ce sunt armele nucleare tactice și cât de periculoase pot fi?

Câte arme nucleare există în întreaga lume?

Mihaela Horchidan
Mihaela Horchidan
Mihaela și-a finalizat studiile la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București, având experiență în presa online și radio. Curiozitatea, dorința de a afla cât mai multe și pasiunea pentru istorie, ştiinţă şi natură au condus-o către Descopera.ro citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase