Home » D:News » Kadîroviții, criminalii de pe TikTok (DOCUMENTAR)

Kadîroviții, criminalii de pe TikTok (DOCUMENTAR)

Publicat: 18.05.2022

Cecenii sunt considerați o nație criminogenă și au devenit una din principalele victime ale războiului mediatic contemporan. Demonizarea cecenilor a fost fructul lent al propagandei ruse.

Acest popor care abia depășește un milion de persoane, adică jumătate din populația Bucureștiului, dupa două războaie distrugătoare, popor controlat de un guvern local total supus Moscovei, luptă împotriva Occidentului pe toată planeta și face parte din categoria mitologiilor iraționale, imposibil de combătut prin logică sau evidență.

Aproximativ 2.500 de soldaţi din subordinea liderului cecen Ramzan Kadîrov iau parte la războiul rusesc împotriva Ucrainei. Asta deși, cecenii au luptat contra Moscovei în două războaie, între 1994 şi 2000.

Trupele de la Groznîi au fost încorporate în Garda Naţională a Rusiei şi luptă în Ucraina de la începutul invaziei. După numele conducătorului lor, soldații sunt numiți „Kadîroviţi” și au început să intre pe teritoriul Ucrainei încă din primele zile ale invaziei militare ruse, iar liderul a anunțat adesea mai multe succese militare.

Sarcina principală a militanţilor a fost intimidarea şi genocidul ucrainenilor, dar și asasinarea președintelui Volodimir Zelenski. Ei au o reputație sângeroasă și violentă și au fost implicați în mai multe crime comise în Rusia.

Partea ucraineană contestă, însă, importanța paramilitarilor lui Kadîrov pe front și îi numesc adesea „trupele TikTok”, o referire la faptul că se descurcă mai bine la mesaje pe reţelele de socializare decât la lupte.

Fiind în al doilea eşalon al ofensivei, kadîroviţii au fost angajaţi în percheziţii de locuinţe, batjocurirea ostaticilor şi civililor şi jafuri, susţine Direcţia Principală de Informaţii a Ministerului Apărării de la Kiev.

”În ciuda antrenamentului, spiritului de luptă şi echipamentului luptătorilor TikTok ai lui Kadîrov, fiind chiar şi în afara zonei ostilităţilor active, din 2.500 de mercenari, aproximativ 100 au murit, aproximativ 300 au fost răniţi şi peste 60 au fugit din Ucraina cu arme şi muniţie”, au transmis serviciile secrete.

Citește continuarea pe Gândul!

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase