Home » D:News » Kadîrov, sperietoarea lui Vladimir Putin (DOCUMENTAR)

Kadîrov, sperietoarea lui Vladimir Putin (DOCUMENTAR)

Sursa foto: Profimedia
Publicat: 13.04.2022

Ramzan Kadîrov, care conduce Cecenia cu o mână de fier, este omul loial al lui Vladimir Putin. El dispune de o miliţie paramilitară care ar face orice la ordinele sale. Evidemt, pentru bani și privilegii. Încă de la inceputul invaziei în Ucraina, trupele cecene s-au mobilizat să fie trimise pe front.

Unul dintre obiectivele acestora fiind asasinarea președintelui Volodimir Zelenski. Motivul pentru care ucrainenii au primit cu îngrijorare vestea că și cecenii le-au invadat țara este brutalitatea soldaților lui Kadîrov, așa numiții kadîrovtsi.

Militarii au o reputație extrem de sângeroasă și violentă, nu doar în interiorul republicii caucaziene. Aceștia sunt implicați în mai multe crime comise în Rusia, chiar și de uciderea disidentului Boris Nemțov, care a fost împușcat la doi pași de Kremlin, în anul 2015.

Ramzan Kadîrov s-a născut pe 5 octombrie 1976 în localitatea Țentoroi-Iurt, în fosta Republică Autonomă Sovietică Socialistă Ceceno-Ingușă. Kadîrov este fiul lui Ahmad Kadîrov, primul președinte al Republicii Cecenia, care a luptat împotriva Rusiei în primul război cecen, între anii 1994 și 1996. Cei doi au schimbat însă tabăra la începutul celui de-al doilea război cecen, în anul 1999 și s-au alăturat Rusiei.

Familia sa face parte din unul dintre cele mai importante clanuri din Cecenia, Benoi. Kadîrov este căsătorit cu Medni Kadîrova, pe care a cunoscut-o încă din timpul liceului. Cei doi au împreună opt copii: trei băieți și cinci fete. Soția sa este fondatoarea casei de modă Firdaws și organzează diverse activități caritabile.

Mama liderului cecen, Aiman Kadîrova, este președinta Fondului Regional Ahmad Kadîrov, organizație care alocă fonduri pentru diferite activități pentru dezvoltarea țării. Fondul finanțează construirea școlilor și grădinițelor, a moscheilor și școlilor coranice.

Akhmad Kadîrov a fost asasinat în 2003 după ce a câștigat alegerile din Cecenia în urma unui scrutin foarte contestat. După moartea acestuia, Ramzan nu avea vârsta legală ca să poată prelua puterea.

Citește continuarea pe Gândul!

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase