Home » D:News » O chitară Gibson, distrusă în noaptea în care legendara trupă Oasis s-a despărțit, vândută cu 300.000 de euro

O chitară Gibson, distrusă în noaptea în care legendara trupă Oasis s-a despărțit, vândută cu 300.000 de euro

O chitară Gibson, distrusă în noaptea în care legendara trupă Oasis s-a despărțit, vândută cu 300.000 de euro
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 20.05.2022

O chitară spartă în noaptea în care legendara trupă rock Oasis s-a despărțit a fost vândută la o licitație cu 300.000 de euro.

O chitară electrică Gibson din 1960 folosită de starul Oasis Noel Gallagher înainte de a fi distrusă de fratele și fostul său coleg de trupă Liam Gallagher în timpul unei dispute în noaptea în care trupa s-a destrămat a fost vândută marți la o licitație la Paris pentru 300.000 de euro, anunță Reuters.

Liam Gallagher a distrus chitara la un festival din capitala Franței în 2009, cu puțin timp înainte ca trupa să urce pe scenă, într-un acces de furie.

Ulterior, chitara a fost reparată într-un atelier din Franța.

„Chitara pe care Liam Gallagher a distrus-o în noaptea în care Oasis s-a despărțit”

„Această chitară Gibson 355 din 1960, seria #A34884, a fost chitara pe care Liam Gallagher a distrus-o în Paris, în 2009, în noaptea în care Oasis s-a despărțit”, a scris Noel Gallagher într-o notă prezentată împreună cu chitara: „A fost, de asemenea, chitara mea preferată, pe care am folosit-o atât pentru a scrie, cât și pentru a înregistra, folosind-o pe multe înregistrări Oasis, precum și live!”.

Formată în Manchester în 1991, Oasis a cunoscut apogeul în anii 1990, cu hituri precum „Don’t Look Back In Anger” și „Wonderwall”.

Dar faimoasele dispute dintre frați au dus la despărțire în 2009, după ce temperamentele s-au aprins la festivalul Rock en Seine din Paris, determinându-l pe Noel Gallagher să părăsească grupul.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase