Home » D:News » Cum va fi vremea în luna iunie? Secetă, căldură accentuată și ploi rare

Cum va fi vremea în luna iunie? Secetă, căldură accentuată și ploi rare

Cum va fi vremea în luna iunie? Secetă, căldură accentuată și ploi rare
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 29.05.2022

Temperaturile în iunie vor fi pe alocuri caniculare, au anunțat meteorologii.

De asemenea, ploile vor fi rare în următoarele patru săptămâni, potrivit prognozei transmise de Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

30 mai – 6 iunie

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile sudice și sud-estice. Regimul pluviometric va fi deficitar în toată țara, dar mai ales în regiunile sud-vestice.

6 – 13 iunie

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în majoritatea regiunilor, dar mai ales în cele sudice. Cantitățile de precipitații se vor situa în general în jurul celor normale pentru acest interval, în toate regiunile.

13 – 20 iunie

Temperaturile medii vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. Regimul pluviometric va fi deficitar în regiunile vestice și nord- vestice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal.

20 – 27 iunie

Mediile valorilor termice vor fi în general apropiate de cele specifice pentru această săptămână, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor fi deficitare în jumătatea sudică a țării, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase