Home » D:News » Autoarea eseului „Cum să-ți ucizi soțul”, găsită vinovată de uciderea propriului soț

Autoarea eseului „Cum să-ți ucizi soțul”, găsită vinovată de uciderea propriului soț

Autoarea eseului „Cum să-ți ucizi soțul”, găsită vinovată de uciderea propriului soț
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 30.05.2022

Un juriu a găsit-o vinovată de crimă de gradul doi pe autoarea Nancy Crampton-Brophy în cazul morții soțului ei, bucătarul Daniel Brophy, care a fost împușcat în 2018 la școala culinară unde acesta preda cursuri de gătit.

Crampton-Brophy, care a scris cândva un eseu notoriu intitulat „Cum să-ți ucizi soțul”, nu a arătat nicio emoție vizibilă în timp ce verdictul a fost citit într-o sală de judecată din Portland, Oregon.

Procurorii au argumentat că cuplul se lupta cu datoriile – romanele lui Nancy Crampton-Brophy nu se vindeau foarte bine – și că moartea lui Daniel Brophy i-ar fi putut lăsa mai mult de un milion de dolari în polițe de asigurare de viață și alte bunuri.

Crampton-Brophy, în vârstă de 71 de ani, a respins acuzațiile

Ei au spus juraților că Crampton-Brophy și-a urmărit soțul la serviciu și l-a împușcat cu un pistol Glock de 9 mm. Anchetatorii au găsit la fața locului două cartușe de 9 mm. Ea cumpărase, de asemenea, un kit de asamblare a unui „pistol fantomă”, pe care anchetatorii l-au găsit mai târziu. „Armele fantomă” sunt arme de foc neînregistrate și nedetectabile.

Crampton-Brophy, în vârstă de 71 de ani, a respins, în boxa martorilor acuzațiile procurorilor, spunând că îi era mai bine din punct de vedere financiar cu soțul ei în viață. De asemenea, ea a declarat că nu-și amintește toate detaliile din dimineața în care soțul ei a fost ucis. În ceea ce privește motivul pentru care a cumpărat o armă și un kit de arme fantomă, ea a spus că a făcut parte din cercetările pentru o nouă carte.

Juriul nu a crezut-o. Crampton-Brophy riscă o pedeapsă de cel puțin 25 de ani de închisoare la pronunțarea sentinței, stabilită pentru 13 iunie.

Povești despre tentative de crimă, lux, crime și infidelitate

Cărțile lui Crampton-Brophy erau povești despre tentative de crimă, povești de lux, crime și infidelitate – teme comune pentru romanele romantice de suspans. În „The Wrong Husband”, o femeie încearcă să scape de soțul ei abuziv ascunzându-se în Spania în timpul călătoriei lor aniversare.

În documentele instanței, procurorii au declarat că bărbatul în vârstă de 63 de ani a fost împușcat de două ori – o dată în spate, în timp ce stătea la o chiuvetă și umplea gălețile cu apă și gheață pentru studenți, iar apoi a doua oară în piept, de la mică distanță. Portofelul lui Brophy, cu bani și cărți de credit, a fost găsit cu el și nu existau semne de jaf sau de intrare prin efracție. Uciderea a rămas un mister public timp de luni de zile. Apoi a venit arestarea lui Crampton-Brophy în septembrie 2018 – și imaginea căsniciei fericite a cuplului s-a prăbușit.

Procurorii susțin, în documentele judiciare, că soții Brophy se confruntau cu dificultăți financiare și că își goliseră contul de pensii cu doi ani înainte de împușcături. Crampton-Brophy, ale cărei cărți nu erau profitabile din punct de vedere financiar, a pus la cale planul de a-și ucide soțul pentru a încasa peste 1,5 milioane de dolari din mai multe polițe de asigurare de viață și alte active, au declarat procurorii.

„Dan Brophy valora aproape 1,5 milioane de dolari pentru Nancy Brophy”

Anchetatorii au descoperit, de asemenea, că era beneficiara a „numeroase” polițe de asigurare de viață încheiate pe numele soțului ei, au declarat procurorii.

„Dan Brophy valora aproape 1,5 milioane de dolari pentru Nancy Brophy dacă murea și valora o viață de dificultăți financiare dacă rămânea în viață”, au declarat procurorii în documentele instanței. „Nancy Brophy a planificat și a pus în aplicare ceea ce credea că este crima perfectă. O crimă despre care credea că o va elibera din ghearele disperării financiare.”

Știrea despre crimă și acuzațiile penale care au rezultat au ținut prima pagină a ziarelor de pretutindeni – parțial datorită unui eseu pe care Crampton-Brophy l-a scris cu șapte ani înainte de moartea soțului ei.

În 2011, ea l-a publicat într-o postare notorie pe blog intitulată „Cum să-ți ucizi soțul”.

„În calitate de scriitoare de suspans romantic, petrec mult timp gândindu-mă la crimă și, în consecință, la procedura poliției”, începea postarea de 700 de cuvinte. Acesta a fost publicat pe un blog numit „See Jane Publish”, care între timp a devenit privat. Eseul era împărțit în secțiuni care detaliau argumentele pro și contra uciderii unui soț ticălos.

Judecătorul a decis că eseul nu va fi admis ca probă, deoarece a fost scris cu ani în urmă în cadrul unui seminar de scriere și ar putea influența în mod nedrept juriul. După cum s-a dovedit, jurații nu au avut nevoie să îl citească pentru a ajunge la verdict.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase