Home » D:News » Locuitorii din New York vor putea să-și marcheze genul cu „X” pe actele de identitate

Locuitorii din New York vor putea să-și marcheze genul cu „X” pe actele de identitate

Locuitorii din New York vor putea să-și marcheze genul cu „X” pe actele de identitate
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 01.06.2022

Locuitorii din New York pot alege de acum înainte să marcheze cu „X” pentru sexul lor pe cărțile de identitate. Schimbarea este prevăzută în legea privind recunoașterea genului, care a fost adoptată de adunarea statului New York în 2021.

Locuitorii din New York își pot schimba marcajul de gen în „X” pe permisul de conducere, permisul de începător sau cartea de identitate pentru persoanele care nu sunt șoferi, la toate birourile Departamentului pentru Vehicule cu Motor (DMV) din tot statul, potrivit unui comunicat de presă al biroului guvernatorului Kathy Hochul.

Începând cu luna iulie, locuitorii pot, de asemenea, să schimbe marcajul online, potrivit CNN.

New York, un loc de apartenență pentru membrii LGBTQ+

„În timp ce ne pregătim să sărbătorim Luna mândriei în câteva zile, sunt încântată să anunț această schimbare istorică care reprezintă o altă victorie în lupta noastră pentru a contribui la asigurarea egalității și respectului pentru comunitatea LGBTQ+”, a declarat Hochul în comunicat.

„Fiecare persoană, indiferent de identitatea sau expresia de gen, merită să aibă un document de identitate care să reflecte cine este”, a mai spus ea. „Administrația mea rămâne angajată să se asigure că New York este un loc de valoare, dragoste și apartenență pentru membrii comunității LGBTQ+”, a mai spus Hochul.

Legislația le va permite newyorkezilor să ateste propria identitate de gen

Legea privind recunoașterea de gen va intra în vigoare pe deplin la 24 iunie. Pe lângă faptul că le va permite newyorkezilor să își schimbe marcajul de gen, legislația le va permite acestora să ateste propria identitate de gen atunci când depun o petiție în instanță sau când actualizează un document de identificare, va elimina cerința de a publica schimbările de nume într-un ziar local și va permite părinților să aleagă să fie desemnați ca „tată”, „mamă” sau „părinte” pe certificatul de naștere al copilului lor.

Decizia vine în contextul în care mai multe state au promovat o serie de legi anti-transgender conduse de republicani. În aprilie, guvernatorul Oklahoma, Kevin Stitt, a semnat o lege care interzice indicatorii de gen nonbinar pe certificatele de naștere. La începutul acestei săptămâni, Indiana a interzis femeilor și fetelor transsexuale să concureze în echipele sportive din școlile publice în concordanță cu genul lor.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase