Home » D:News » 56% dintre angajații români ar alege să facă mai des acțiuni caritabile sau de voluntariat

56% dintre angajații români ar alege să facă mai des acțiuni caritabile sau de voluntariat

Publicat: 02.06.2022
56% dintre angajații români ar alege să facă mai des acțiuni caritabile sau de voluntariat
Sursa foto: Shutterstock

Angajații români susțin că acțiunile caritabile și de voluntariat sunt necesare pentru o viață împlinită și mai bine de jumătate dintre ei ar alege să le facă mai frecvent din acest motiv, arată un studiu recent.

Potrivit sondajului BestJobs, atunci când se simt împliniți, indiferent că este pe plan profesional sau personal, aproape 72% dintre angajați caută modalități de a-și exprima recunoștința, în timp ce 41% din respondenții simt impulsul de a da mai departe și atunci se implică în diverse acțiuni caritabile și donează sau fac voluntariat.

Cu toate acestea, cei mai mulți dintre respondenți spun că se implică rar în activități caritabile, iar atunci când o fac, aleg să doneze bani sau haine (43%), scrie Mediafax.

Angajații spun că le-ar fi mai ușor să se implice în acțiuni caritabile sau de voluntariat dacă ar vedea acest exemplu la persoanele apropiate (57%), dacă proiectele care au nevoie de ajutor ar fi mai bine comunicate (53%) sau dacă angajatorul ar organiza astfel de acțiuni (37%).

Acțiunile caritabile și de voluntariat, necesare pentru o viață împlinită

41% dintre persoanele care s-au implicat în acțiuni caritabile sau de voluntariat au făcut acest lucru pentru că așa au simțit că pot contribui și că pot face o schimbare în bine la nivelul societății. Pentru aproape 26% motivația a constat în bucuria din ochii celor ajutați, iar 20% s-au implicat pentru sentimentul de împlinire pe care îl au atunci când fac un bine celor mai puțin norocoși.

BestJobs a lansat campania „Donează cu CV-ul tău!” și îi încurajează pe candidați să își actualizeze CV-ul pe platformă. Pentru fiecare CV adus la zi, compania direcționează o sumă de bani către unul dintre cele trei proiecte de educație susținute de platformă, la alegerea candidatului.

Angajații caută modalități de a-și exprima recunoștința

Cele trei cauze dintre care candidații pot alege sunt dezvoltate și implementate împreună cu două organizații specializate în proiecte educaționale: Școala de Valori și Asociația pentru Responsabilitate Socială „Plan B”. Prin proiectul „Creștem Viitor”, Școala de Valori își propune să sprijine 30 de copii din familii cu situații financiare precare să se pregătească și să reușească la examenul de Bacalaureat. Alături de Asociația „Plan B”, compania se alătură proiectelor „Superheroyi de Ucraina”, un hub de suport și activități didactice, în care copiii ucraineni refugiați se bucură, zilnic, de o copilărie normală, și „Primul meu CV”, un program de instruire și dezvoltare dedicat elevilor de clasa a XII-a din comunitățile rurale vulnerabile, ce are ca obiectiv responsabilizarea, motivarea și oferirea unei viziuni asupra viitorului a 100 de beneficiari direcți și peste 350 indirecți.

Sondajul a fost efectuat în perioada 25 aprilie – 13 mai pe un eșantion de 837 de utilizatori de internet din România.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase