Home » D:News » Doi români vor participa la o cursă caritabilă de 9000 de km în Africa

Doi români vor participa la o cursă caritabilă de 9000 de km în Africa

Doi români vor participa la o cursă caritabilă de 9000 de km în Africa
Publicat: 22.11.2019
Doi clujeni vor participa la începutul anului viitor la raliul Budapesta – Bamako şi vor duce în cadrul unei curse caritabile mii de ghiozdane pentru copiii din Sierra Leone.

Cătălin Priscorniţă, unul dintre cei doi clujeni, a declarat că în ghiozdane vor fi incluse rechizite, o scrisoarea în engleză şi fotografia copilului român care a făcut donaţia.

„Transilvania4SierraLeone este un proiect pornit din Cluj-Napoca prin care îmi propun, împreună cu Albert Deak, să participăm la cel mai mare raliu de off-road din lume, Budapesta – Bamako, ocazie cu care vom străbate 9000 de km şi 9 ţări. Vom duce 4000-5000 de ghiozdane, donate de copiii din Cluj şi din Transilvania, pentru copiii din Sierra Leone, una dintre cele mai sărace ţări din lume, unde educaţia este obligatorie, dar peste 40% dintre copii nu frecventează şcoala pentru că nu au cele necesare. În ghiozdane vor fi rechizite – caiete, pixuri, creioane, carioci, penare, liniare, radiere, o scrisoare în limba engleză dar şi o poză cu copilul din România care a făcut donaţia. Vom colecta timp de 30 de zile ghiozdanele cu sprijinul şcolilor din Transilvania şi le vom transporta pe mare până la Freetown, unde le vom împărţi în sute de şcoli”, a spus Priscorniţă, potrivit Mediafax.

Celălalt clujean care va participa la raliu, Albert Deak, a spus că deplasarea se va face cu o maşină Toyota Land Cruiser, alintată „Bestia”, special echipată pentru expediţii în deşert.

„Vom traversa zone de deşert în Sahara, în condiţii dificile, aride, pe o perioadă de 17 zile. Startul se va pe 31 ianuarie de la Budapesta, după care traversăm Europa, ajungem în Gibraltar şi intrăm în Africa prin Maroc. Finish-ul va fi Freetown, capitala Sierra Leone, pe malul Atlanticului. La raliu participă 250 de maşini din 80 de ţări”, a spus Deak.

Bugetul de participare la raliu a celor doi clujeni este în jur de 30.000 euro.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase