Home » D:News » De ce a declarat Lavrov că Rusia vrea „eliberarea Donbasului” (DOCUMENTAR)

De ce a declarat Lavrov că Rusia vrea „eliberarea Donbasului” (DOCUMENTAR)

Sursa foto: Profimedia
Publicat: 01.06.2022

O „prioritate necondiționată” a operațiunii speciale din Ucraina este eliberarea Donbasului. Pe de altă parte, oamenii ce locuiesc în alte teritorii ale Ucrainei să decidă ce vor să facă, a declarat ministrul rus de externe Serghei Lavrov transmite agenția rusă de presă RIA Novosti, care citează un interviu acordat de șeful diplomației de la Moscova postului francez de televiziune TF1.

„Eliberarea regiunilor Donețk și Lugansk, recunoscute de Federația Rusă ca state independente, este o prioritate necondiționată”, a spus Lavrov.

„Obiectivul nostru evident este, desigur, să scoatem armata ucraineană și batalioanele ucrainene din regiunile Donețk și Lugansk. În ceea ce privește restul teritoriilor din Ucraina, unde există oameni care nu doresc să rupă legăturile cu Rusia, decizia va aparține oamenilor din acele regiuni. Nu cred că vor fi fericiți să se întoarcă sub un regim neonazist care este complet rusofob. Este la latitudinea poporului însuși să decidă.”

Ce a spus Lavrov despre starea de sănătate a lui Putin

Interviul a avut și sare și piper. Una dintre cele mai piperate aspecte discutate de Serghei Lavrov, însă a fost starea de sănătate a liderului de la Kremlin. Iar mesajul a fost unul ferm.

„Știți, președintele Putin apare în public în fiecare zi. Îl puteți vedea pe ecrane, îi puteți citi discursurile, îi puteți asculta discursurile. Nu cred că oamenii sănătoși la cap pot vedea în acest om vreun simptom de boală”, a răspuns Lavrov.

Pe de altă parte, regizorul american Oliver Stone a declarat, în urmă cu câteva zile, într-un interviu acordat lui Lex Fridman, că președintele rus Vladimir Putin a avut cancer, dar l-a învins, potrivit Business Insider.

„Țin minte asta. Putin a avut cancer, dar s-a vindecat”, a declarat Stone.

În luna mai 2022, site-ul de investigații Proekt scria că Vladimir Putin ar avea cancer de tiroidă.

În plus, Lavrov a susținut că Rusia nu va anexa republicile autoproclamate Donețk și Lugansk. „Prioritatea noastră absolută este eliberarea regiunilor Donețk și Lugansk, care sunt acum recunoscute de Federația Rusă ca state independente. Aceasta nu este o anexare. Este o operațiune militară solicitată de statele suverane ale Republicii Populare Donețk și ale Republicii Populare Lugansk, în conformitate cu Carta Organizației Națiunilor Unite, care prevede, la articolul 51, dreptul la autoapărare individuală și colectivă. Apărăm oamenii și îi ajutăm să își restabilească integritatea teritorială”.

Citește continuarea pe Gândul!

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase