Home » D:News » Putin, supărat pe „armata TikTok” (DOCUMENTAR)

Putin, supărat pe „armata TikTok” (DOCUMENTAR)

Sursa foto: Profimedia
Publicat: 02.06.2022

Încă de la începutul războiului din Ucraina, Vladimir Putin a apelat la ajutorul trupelor cecene. Aproximativ 2.500 de soldaţi din subordinea liderului Ramzan Kadîrov iau parte la războiul rusesc împotriva Ucrainei, iar trupele de la Groznîi au fost încorporate în Garda Națională a Moscovei. Asta deși cecenii au luptat contra Rusiei în două războaie, între 1994 şi 2000.

Inițial, Vladimir Putin a aprobat acțiunile luptătorilor TikTok și le-a lăudat în nenumărate rânduri curajul, însă acum pare că lucrurile s-au schimbat. Liderul de la Kremlin este dezamăgit de eșecurile kadîroviților de pe câmpul de luptă. Ziariștii de la publicația rusă independentă Meduza susțin că președintele rus a început să își exprime frustrarea față de Kadîrov și de activitatea din social media a armatei sale, pe fondul eșecurilor și înfrângerilor suferite de trupele ruse. Deși forțele conduse de liderul cecen Kadîrov se promovează pe rețelele de socializare ca fiind forțe de temut, mult mai curajoase și superioare din punct de vedere tactic armatei ruse, ele nu excelează în luptă. Cu toate acestea, rolul lui Ramzan Kadîrov în acest război l-a plasat în centrul atenției, după declarațiile și înregistrările video cu luptătorii ceceni care trăgeau în clădirile goale, fără motiv sau vreo țintă precisă. Jurnaliștii de la Realitatea Caucazului, un site afiliat Radio Europa Liberă, notau la începutul lui aprilie că Ramzan Kadîrov anunțase de 26 de ori într-o lună cucerirea iminentă a Mariupolului.

„Kadîroviții au foarte puțin de-a face cu valorile cecene. Sunt un amalgam bizar de idei islamice foarte conservatoare din Orientul Mijlociu și devotament slugarnic față de regimul Putin.” A susținut Christopher Swift, expert în securitate națională specializat pe Rusia și zona Caucazului.

Într-o conversație interceptată de serviciile de informații ucrainene din luna aprilie, un ofițer al GRU, Directorul Principal de Informații al Rusiei, afirmă că luptătorii lui Kadîrov mai mult se prefac că luptă în Ucraina și că nu sunt capabili de nimic.

Citește continuarea pe Gândul!

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase