Home » D:News » Moderna întârzie cu câteva luni livrările de vaccinuri COVID-19 către UE

Moderna întârzie cu câteva luni livrările de vaccinuri COVID-19 către UE

Publicat: 06.06.2022
Moderna întârzie cu câteva luni livrările de vaccinuri COVID-19 către UE
Credit foto: Shutterstock

Moderna spune că a fost de acord să amâne cu câteva luni unele livrări de vaccinuri COVID-19 către Uniunea Europeană, până la sfârșitul anului 2022 sau începutul anului viitor. Săptămâna trecută, Elveția a distrus peste 620.000 de doze expirate.

Acordul contribuie la „optimizarea acordurilor de aprovizionare și alinierea acestora la nivelurile actuale ale cererii din statele noastre membre”, a declarat Stella Kyriakides, comisarul pentru sănătate și siguranță alimentară, conform Reuters.

În cadrul acordului modificat cu Moderna, țările UE vor avea acces și la un vaccin de generație următoare care vizează atât varianta Omicron, cât și tulpina originală, dacă acesta va fi aprobat.

Țările UE vor avea acces și la un vaccin de generație următoare

Livrarea dozelor a fost planificată inițial în al doilea trimestru, a precizat Comisia Europeană într-un comunicat, scrie Mediafax.

Blocul comunitar modificase, de asemenea, în aprilie, acordurile cu Pfizer și cu partenerul german BioNTech pentru a amâna livrările de vaccinuri cu trei luni, în timp ce se pregătește pentru o potențială campanie de relansare în toamnă.

Regiunea a înregistrat, de asemenea, o scădere a cererii de vaccinuri COVID-19.

Săptămâna trecută, oficialii din domeniul sănătății din Elveția au declarat că țara va distruge peste 620.000 de doze expirate de vaccin COVID-19 de la Moderna, în contextul în care cererea de vaccinuri a scăzut dramatic.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase