Home » D:News » Doza booster de la Moderna, eficientă împotriva Omicron – studii preliminare

Doza booster de la Moderna, eficientă împotriva Omicron – studii preliminare

Doza booster de la Moderna, eficientă împotriva Omicron – studii preliminare
Foto: Shutterstock
Publicat: 22.12.2021

Doza booster de la Moderna aprobată, dar și unele care sunt studiate acum, care se concentrează pe variante de îngrijorare ale Covid-19, arată rezultate promițătoare în datele preliminare.

Rapelurile de vaccin investigate au fost livrate în doza standard de 50 de micrograme, aprobată, și într-o versiune de 100 de micrograme. scrie IFL Science.

Datele publicate provin de la 120 de participanți care au primit vaccinul standard și două versiuni noi în aceleași doze.

Doza booster de la Moderna crește nivelul anticorpilor de 37 de ori

Doza booster de la Moderna creează o creștere de 37 de ori a anticorpilor neutralizanți împotriva Omicron. Doza mai mare are ca rezultat niveluri de anticorpi de aproximativ 83 de ori mai mari decât nivelurile pre-rapel. Noile versiuni produc rezultate la fel de ridicate la oricare dintre doze.

„Creșterea dramatică a cazurilor de COVID-19 din varianta Omicron este îngrijorătoare pentru toți. Cu toate acestea, aceste date care arată că doza booster de la Moderna autorizată în prezent poate crește nivelurile de anticorpi neutralizanți de 37 de ori mai mari decât nivelurile pre-rapel sunt liniștitoare”, a declarat Stéphane Bancel, directorul executiv al Moderna.

Moderna a declarat că este în continuă colaborare cu autoritățile

„Pentru a răspunde acestei variante foarte transmisibile, Moderna va continua să avanseze rapid un candidat de rapel specific Omicron în testarea clinică în cazul în care va deveni necesar în viitor”, spune directorul.

„De asemenea, vom continua să generăm și să împărtășim date din strategiile noastre de stimulare cu autoritățile de sănătate publică, pentru a le ajuta să ia decizii bazate pe dovezi cu privire la cele mai bune strategii de vaccinare împotriva SARS-CoV-2”, a completat Bancel.

Compania continuă să investigheze boosterele specifice variantei, care sunt evaluate într-un studiu în curs aflat în Faza 2/3, de aproximativ 300-600 de participanți per diviziune. Moderna raportează că 305 oameni au primit versiunea de 100 de micrograme a boosterului și că a fost în general bine tolerat.

Se crede că varianta Omicron prezintă un risc de reinfecție de 5,4 ori mai mare în comparație cu varianta Delta, așa că vaccinurile și rapelurile sunt arme-cheie pentru combaterea acesteia.

Vă recomandăm să citiți și:

Un nou vaccin anti-COVID a primit aprobarea pentru a fi folosit în UE

Molnupiravir, prima pastilă împotriva COVID, ar putea fi disponibil la scară mare în Marea Britanie, înainte de Crăciun

Credincioșii mai pot să meargă la biserică în Grecia doar dacă dovedesc că nu au COVID-19

Va fi sau nu vaccinarea obligatorie în România? Răspunsul lui Arafat

Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș este blogger începând cu anul 2009, având experiență și în domeniile publicitate și jurnalism. Este pasionat de marketing și de tehnologie, dar cel mai mult îi place să știe lucruri, motiv pentru care a fost atras de Descopera.ro. citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase