Home » D:News » Mercedes recheamă în service aproape 1 milion de mașini

Mercedes recheamă în service aproape 1 milion de mașini

Publicat: 07.06.2022
Mercedes recheamă în service aproape 1 milion de mașini
Sursa foto: Pixabay

Constructorul auto german Mercedes-Benz recheamă în service aproape 1 milion de vehicule mai vechi din întreaga lume din cauza unor potențiale probleme la sistemul de frânare, anunță BBC.

Compania a declarat că va contacta proprietarii vehiculelor, deoarece frânele acestora pot fi afectate de ceea ce a numit „coroziune avansată”. Rechemarea afectează un total de 993.407 vehicule, inclusiv 70.000 în Germania.

Mercedes a rechemat în service un număr similar de mașini anul trecut din cauza unei probleme de siguranță cu sistemul de apel de urgență.

Compania a precizat că vehiculele din ultima rechemare în service au fost construite între 2004 și 2015 și fac parte din seriile sale de SUV-uri ML și GL și din monovolumele de lux R-Class.

Mercedes a rechemat în service un număr similar de mașini și anul trecut

„Am constatat că, la unele dintre aceste vehicule, funcția servofrânei ar putea fi afectată de coroziunea avansată din zona de îmbinare a carcasei”, a declarat Mercedes într-un comunicat, scrie Mediafax.

Mercedes a declarat că începe imediat rechemarea în service și că procesul va implica inspectarea vehiculelor potențial defecte și înlocuirea pieselor, dacă este necesar.

În februarie anul trecut, compania a rechemat în service peste 1 milion de mașini din cauza unui defect al funcției sale „eCall”, care alertează serviciile de urgență în caz de accident și transmite locația vehiculului.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase