Home » D:News » Un pui albinos de broască țestoasă de Galapago a fost prezentat lumii

Un pui albinos de broască țestoasă de Galapago a fost prezentat lumii

Un pui albinos de broască țestoasă de Galapago a fost prezentat lumii
Credit foto: Shutterstock
Publicat: 16.06.2022

Un pui albinos de broască țestoasă de Galapagos extrem de rar a fost prezentat lumii. Broasca țestoasă s-a născut în mai, la Tropiquarium, o grădină zoologică situată în Elveția.

Micuța reptilă cântărea doar 50 de grame când s-a născut, surprinzându-i pe îngrijitorii grădinii zoologice prin pielea și carapacea ei albă și ochii roșii.

Țestoasele cu albinism sunt extrem de rare, apărând la 1 din 100.000 de animale. În prezent, nu există cazuri cunoscute de țestoase Galapagos albinoase în sălbăticie sau în captivitate, ceea ce face ca acest pui să fie cu adevărat unic, anunță The Good News Hub.

Țestoasele cu albinism sunt extrem de rare

În ciuda faptului că la naștere cântărește de douăzeci de ori mai puțin decât o pungă de zahăr, această mică broască țestoasă va crește și va deveni enormă. Țestoasele gigantice de Galapagos sunt cele mai mari din lume – mama broaștei țestoase cântărea 100 kg.

Mama broaștei țestoase depusese două ouă, iar cea de-a doua țestoasă s-a născut 4 zile după puiul albinos, cu carapacea neagră ca și părinții ei, scrie Mediafax.

Țestoasele gigantice de Galapagos au o durată de viață extrem de lungă, putând trăi mai mult de 100 de ani. De fapt, cea mai bătrână broască țestoasă din captivitate a trăit până la 175 de ani. Secretul duratei lor de viață mai lungi sunt variantele de gene care favorizează o reparare rapidă a ADN-ului și o apărare naturală împotriva cancerelor.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase