Home » D:News » Un bărbat a ascuns cadavrul soției în fosa septică timp de aproape 40 de ani

Un bărbat a ascuns cadavrul soției în fosa septică timp de aproape 40 de ani

Publicat: 18.06.2022
Un bărbat a ascuns cadavrul soției în fosa septică timp de aproape 40 de ani
Sursa foto: Shutterstock

Un bărbat din Regatul Unit a ascuns cadavrul soției în fosa septică timp de aproape 40 de ani. David Venables este acuzat că a ucis-o pe soția sa, Brenda, în Worcestershire, în 1982, pentru a continua o relație amoroasă pe care o avea cu altă femeie.

Un crescător de porci pensionar în vârstă de 89 de ani care și-a ucis soția pentru a putea continua o relație de lungă durată a ascuns rămășițele acesteia într-o fosă septică timp de aproape 40 de ani, a declarat un tribunal, conform The Guardian.

David Venables este judecat pentru uciderea soției sale, Brenda Venables, a cărei dispariție a fost semnalată pe 4 mai 1982.

Rămășițele ei au fost descoperite în 2019 într-o fosă septică din spatele casei în care locuise cuplul, iar Venables a fost acuzat de uciderea ei în iunie 2021.

Fosa septică a fost „ascunzătoarea perfectă”

În deschiderea procesului la Tribunalul Coroanei din Worcester, procurorul a declarat că fosa septică a fost „ascunzătoarea perfectă” și i-a permis lui Venables să „scape nepedepsit de crimă” timp de decenii.

Investigațiile poliției de la acea vreme, care au inclus folosirea unui elicopter pentru a cerceta zona locală, căutarea în râuri, anchete din ușă în ușă și discuții cu prietenii și familia, nu au dezvăluit nicio urmă a locului unde se afla Brenda.

Aceasta suferea de depresie înainte de dispariție, iar unii au presupus că s-a sinucis.

Rămășițele ei au fost descoperite la 37 de ani de la dispariție, după ce Venables și-a vândut casa de la Quaking House Farm, din Kempsey, Worcestershire, nepotului său, care a făcut să fie golită fosa septică în 2019.

Oase fuseseră găsite în rezervor în două ocazii anterioare, dar s-a presupus că sunt oase de animale și au fost aruncate. Cu toate acestea, când a fost descoperit un craniu uman, descoperirea a fost raportată la poliție.

Cei doi au avut o relație de mai bine de 14 ani

Testele ADN au confirmat că oasele găsite în rezervor aparțineau Brendei, care avea 48 de ani la momentul dispariției, iar resturile de haine găsite corespundeau cu stilurile disponibile la acea vreme.

Burrows a declarat că Venables ar fi vrut ca soția sa să fie „dată la o parte” pentru a putea continua o aventură cu Lorraine Styles, pe care o cunoscuse în 1967, când aceasta lucra ca îngrijitoare pentru mama lui Venables.

Cei doi au avut o relație de mai bine de 14 ani, de care Brenda a aflat, a declarat instanța.

În 1981, Venables i-a promis lui Styles că va divorța de soția sa pentru a putea începe o nouă viață împreună, a declarat Burrows.

Venables le-a spus polițiștilor că s-a trezit când a constatat că soția sa nu era în pat sau în casă și le-a spus că a fost deprimată, a declarat Burrows, iar ofițerii au observat că „nu părea anxios în niciun fel, ci calm”.

Venables, din Elgar Drive, Kempsey, neagă că și-a ucis soția între 2 mai și 5 mai 1982. Procesul, programat să dureze șase săptămâni, continuă.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase