Home » D:News » Prim-plan cu un cerb frumos, într-o pădure din Parcul Național Semenic – Cheile Carașului

Prim-plan cu un cerb frumos, într-o pădure din Parcul Național Semenic – Cheile Carașului

Publicat: 22.06.2022

Romsilva a publicat recent imagini inedite cu un cerb într-o pădure din Parcul Național Semenic – Cheile Carașului.

„Un prim-plan cu un cerb frumos într-o pădure din Parcul Național Semenic – Cheile Carașului, într-o filmare realizată cu ajutorul camerelor de monitorizare a faunei instalate de specialiștii Romsilva din cadrul administrației parcului”, au scris reprezentanții Romsilva pe o rețea de socializare.

„În această filmare frumoasă se poate observa în film cum coarnele cerbului sunt în creștere, după ce le-a lepădat la începutul primăverii. Coarnele cresc la loc pe toată durata verii, apoi acestea se consolidează până în perioada boncănitului, perioada de împerechere din perioada toamnei, când cerbii se luptă între ei pentru supremație asupra cârdurilor de ciute”, au explicat reprezentanții Romsilva.

Cerbii bătrâni şi cei foarte puternici trăiesc solitar

Cerbul este sociabil din toamnă până în primăvară, perioadă în care masculii se grupează în cârduri de tauri, conduse de un cerb tânăr, iar femelele în cârduri separate de ciute, conduse de ciuta cea mai în vârstă. În cârdurile de ciute sunt amestecaţi, întotdeauna, viţei şi chiar cerbi din al doilea an.

Doar cerbii bătrâni şi cei foarte puternici trăiesc solitar. Cârdurile sunt alcătuite după boncănit şi se desfac după ce zăpada s-a topit, pe la sfârşitul lunii aprilie.

Parcul Național Semenic-Cheile Carașului, unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, este situat în sud-vestul țării și are o suprafață de 36.052 hectare. Aici există opt rezervații naturale, în zone de conservare specială, strict protejate, și numeroase obiective și trasee turistice.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase