Home » D:News » Athénée Palace Hilton, un trecător prin istorie (DOCUMENTAR)

Athénée Palace Hilton, un trecător prin istorie (DOCUMENTAR)

Publicat: 21.06.2022

Hotelul Athénée Palace Hilton este unul dintre cele mai sofisticate și prestigioase repere ale Capitalei. După aproape 110 ani de existență, hotelul rămâne unul dintre cele mai luxoase locuri din București, recunoscut pentru recepțiile și ceaiurile sale.

Acesta a găzduit, atât înaintea războaielor mondiale, cât și în perioada interbelică diverse personaje din lumea mondenă a Bucureștiului, dar și a Europei.

Athénée Palace Hilton este afiliat rețelei Hilton Hotels & Resorts și este amplasat chiar în centrul orașului, pe strada Episcopiei, în apropierea Ateneului Român, a Palatului Regal și a Pieței Revoluției.

Povestea Hotelului înepe încă din anul 1912, pe terenul în care se afla Hanul Gherasi. A fost un proiect grandios pentru vremea respectivă și a fost realizat de către arhitecții Daniel Renard și Teophile Bradeau.

Hotelul a fost finalizat însă doi ani mai târziu, în anul 1914 și a fost prima clădire cu mai multe etaje din București, dar și cu structură din beton armat. Fațada sa era una în stil clasic, bogat decorată cu stucaturi, în stil Art Nouveau.

După finalizarea lucrărilor, acest hotel dispunea de 149 de camere și 10 apartamente decorate în stilul Ludovic al XIV-lea cu mobilier lucrat în Franța și Anglia, în timp ce restaurantul a fost amenajat la parter, cu o sală în stil baroc. Pe lângă restaurant, parterul hotelului dispunea și de o băcănie cu delicatese și un bar.

În prezent, hotelul are 272 de camere, un restaurant cu specific italian, o cafenea și un bar englezesc, centru de afaceri, săli de conferință, centru de fitness și zonă de shopping.

Acționarul principal este Ana Hotels, companie deținută de omul de afaceri George Copos, în proporție de peste 90% și SC Tehnofrig Palace SA, SIF Oltenia și Tempus Invest SRL cu circa 10%.

Barul englezesc şi sala „Le Diplomate” erau unele dintre simbolurile acestui hotel. English Barul și-a clădit reputația de top încă din anii 1930, când era unul dintre cele mai populare localuri din Capitală. Acesta oferea vizitatorilor săi o gamă largă de cocktailuri şi de trabucuri și o atmosferă parcă inspirată de filme.

Citește continuarea pe Gândul!

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase