Home » D:News » Sute de elefanți din Malawi, relocaţi într-o zonă în care specia a dispărut aproape complet

Sute de elefanți din Malawi, relocaţi într-o zonă în care specia a dispărut aproape complet

Sute de elefanți din Malawi, relocaţi într-o zonă în care specia a dispărut aproape complet
Sursa foto: Pixabay
Publicat: 24.06.2022

Autoritățile responsabile cu fauna sălbatică din Malawi spun că transferă 250 de elefanți într-un parc național unde populația a scăzut semnificativ, în principal din cauza braconajului pentru fildeș, potrivit BBC.

În urmă cu 50 de ani, în Parcul Național Kasungu, din centrul statului Malawi, existau peste 1.000 de elefanți. În prezent, sunt puțin peste 100.

Elefanții vor fi aduși cu camioanele pe aproape 400 km din Parcul Național Liwonde, din sudul țării, unde braconajul a încetat aproape complet, scrie Mediafax.

Populația de elefanți a scăzut semnificativ din cauza braconajului

Numărul de elefanți din această zonă a crescut, provocând conflicte cu comunitățile locale și distrugerea culturilor.

Unele țări din regiune, printre care și Zimbabwe, solicită ridicarea interdicției globale privind comerțul cu fildeș, deoarece populația de elefanți este în creștere, iar accidentele în care au murit oameni au crescut.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase