Home » D:News » Ce efect a avut noul vaccin Moderna împotriva subvariantelor Omicron BA.4 și BA.5?

Ce efect a avut noul vaccin Moderna împotriva subvariantelor Omicron BA.4 și BA.5?

Ce efect a avut noul vaccin Moderna împotriva subvariantelor Omicron BA.4 și BA.5?
Credit foto: Shutterstock
Publicat: 24.06.2022

Moderna a transmis că o versiune actualizată a vaccinului său împotriva COVID-19, conceput pentru a viza varianta Omicron, a generat un răspuns imunitar puternic împotriva subvariantelor Omicron BA.4 și BA.5, care se răspândesc rapid.

Vaccinul actualizat, despre care Moderna speră că va fi aprobat pentru toamnă, este un vaccin bivalent, ceea ce înseamnă că vizează două variante diferite de coronavirus – varianta originală din 2020 și varianta Omicron care a circulat pe scară largă iarna trecută.

Moderna a precizat că, deși vaccinul a provocat un răspuns mai slab împotriva BA.4 și BA.5 decât împotriva subvariantei BA.1 pe care a fost conceput special să o combată, datele sugerează că noul vaccin ar putea produce „o protecție de durată împotriva întregii familii de variante Omicron”.

Moderna a produs vaccinul actualizat pe bani proprii

„Este un răspuns puternic al anticorpilor”, a declarat Paul Burton, directorul medical al Moderna, în cadrul unei conferințe de presă, potrivit Reuters.

„Este probabil de lungă durată și cred că, potrivit concluziilor, stimularea sau vaccinarea primară cu vaccinul actualizat ar putea fi într-adevăr un punct de cotitură în lupta noastră împotriva virusului SARS-cov-2.”

Moderna a produs vaccinul actualizat pe bani proprii înainte de orice aprobare, iar directorul executiv Stéphane Bancel a declarat că societatea ar putea începe să furnizeze serul în luna august.

Compania intenționează să depună cereri la autoritățile de reglementare în următoarele săptămâni pentru a solicita aprobarea vaccinului – pe care îl numește mRNA-1273.214 – pentru sezonul de toamnă.

Și Pfizer testează mai multe vaccinuri COVID-19

Cele două subvariante ale Omicron au reprezentat mai mult de o treime din cazurile din SUA săptămâna trecută.

Administrația americană pentru alimente şi medicamente (FDA) intenționează să organizeze săptămâna viitoare o întâlnire cu experți externi pentru a discuta cea mai bună compoziție a vaccinurilor de rapel pentru toamnă.

Pfizer testează, de asemenea, mai multe posibile vaccinuri COVID-19 adaptate la variante, inclusiv un candidat bivalent similar cu cel al Moderna.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase