Home » D:News » Vibrion holeric depistat în apa Nistrului. Precizările făcute de Ministerul Sănătății

Vibrion holeric depistat în apa Nistrului. Precizările făcute de Ministerul Sănătății

Vibrion holeric depistat în apa Nistrului. Precizările făcute de Ministerul Sănătății
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 27.06.2022

Din cauza cazurilor care apar sporadic, Republica Moldova monitorizează apele de îmbăiere neamenajate pentru prezența vibrionului holeric, precizează Ministerul Sănătății. Tulpina izolată nu face parte din categoria celor care provoacă boală la om.

Referitor la informațiile apărute în presă, legate de izolarea vibrionului holeric în ape de îmbăiere din Republica Moldova în zona râului Nistru, Ministerul Sănătății a făcut câteva precizări.

Din cauza cazurilor care apar sporadic, Republica Moldova monitorizează apele de îmbăiere neamenajate pentru prezența vibrionului holeric.

Tulpina izolată nu face parte din categoria celor care provoacă boală la om.

România nu a mai avut cazuri de holeră în ultimii 30 de ani

Holera este o infecție care se transmite pe cale fecal-orală. Consumul accidental de apă contaminată din zone de îmbăiere neamenajate poate duce la infecție în țările unde există o circulație a acestei bacterii.

În România nu s-au mai înregistrat cazuri de holeră în ultimii 30 de ani.

Ministerul Sănătății, prin Institutul Național de Sănătate Publică, supraveghează în mod curent bolile diareice acute în sezonul estival, iar județele din zonele de frontieră cu Republica Moldova și Ucraina au fost atenționate pentru identificarea rapidă a oricărei suspiciuni de holeră.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase