Home » D:News » Țara care opreşte alimentarea cu combustibil. Stocurile s-ar putea epuiza în câteva zile

Țara care opreşte alimentarea cu combustibil. Stocurile s-ar putea epuiza în câteva zile

Țara care opreşte alimentarea cu combustibil. Stocurile s-ar putea epuiza în câteva zile
Credit foto: Pixabay
Publicat: 01.07.2022

Sri Lanka oprește alimentarea cu combustibil a serviciilor considerate „neesențiale”, pe măsură ce criza se agravează, iar specialiștii estimează că stocurile se vor epuiza în câteva zile, potrivit Reuters.

Sri Lanka va închide școlile și va permite doar aprovizionarea cu combustibil a serviciilor esențiale, cum ar fi sănătatea, trenurile și autobuzele, timp de două săptămâni, a declarat un ministru, într-o încercare disperată de a face față unei penurii severe, scrie Mediafax.

Țara trece prin cea mai gravă criză economică

Țara trece prin cea mai gravă criză economică, rezervele valutare fiind la un nivel minim record. Insula de 22 de milioane de locuitori se luptă să plătească importurile esențiale de alimente, medicamente și combustibil.

Industrii precum cea a confecțiilor, care generează mari venituri în dolari în această națiune din Oceanul Indian, rămân cu combustibil doar pentru aproximativ 10 zile.

Stocurile actuale ale țării se vor epuiza în puțin mai puțin de o săptămână, pe baza cererii obișnuite, arată calculele Reuters.

Sri Lanka a cerut ajutorul altor țări și FMI.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase