Home » D:News » „Salata rusească” din meniul summitului NATO de la Madrid a iscat nedumeriri

„Salata rusească” din meniul summitului NATO de la Madrid a iscat nedumeriri

„Salata rusească” din meniul summitului NATO de la Madrid a iscat nedumeriri
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 01.07.2022

În timp ce așteptau sosirea președintelui american Joe Biden și a altor lideri mondiali în locul de înaltă securitate al summitului NATO de la periferia Madridului, oficialii internaționali și jurnaliștii au fost nedumeriți să găsească „salată rusească” în meniul restaurantului intern.

Conform Reuters, amestecul de mazăre, cartofi, morcovi și maioneză este un aliment de bază în meniurile restaurantelor spaniole, dar înainte de un summit la care se așteaptă ca Rusia să fie etichetată drept o amenințare la adresa securității în noul concept strategic al alianței din cauza invaziei sale în Ucraina, prezența sa în meniu a provocat consternare.

„Salată rusească la un summit NATO? Sunt puțin surprins de această alegere”, a declarat jurnalistul Iñaki López pentru publicația spaniolă La Sexta.

A fost adăugată și o „salată ucraineană”

Cu toate acestea, conținutul atractiv de carbohidrați al felului de mâncare a părut să prevaleze asupra numelui său îndoielnic și, potrivit rapoartelor, s-a vândut în câteva ore.

O gândire mai diplomatică a fost aplicată la meniul servit marți seara miniștrilor apărării și de externe aflați în vizită la un banchet la Palatul baroc Santa Cruz din centrul Madridului.

Jose Andres, bucătarul spaniol prezentat în serialul Netflix Chef’s Table, care a coordonat masa, a servit gustări clasice, dar a adăugat și o „salată ucraineană”, așa cum a făcut în restaurantele sale din Spania.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase