Home » D:News » China nu ar oferi sprijin material în războiul declanșat de Rusia în Ucraina

China nu ar oferi sprijin material în războiul declanșat de Rusia în Ucraina

China nu ar oferi sprijin material în războiul declanșat de Rusia în Ucraina
Foto: Shutterstock
Publicat: 04.07.2022

China „nu oferă sprijin material” pentru războiul Rusiei din Ucraina, a declarat, sub protecția anonimatului, un oficial american,

Statele Unite nu au văzut China furnizând echipamente militare Rusiei sau eludând sancțiunile, a declarat oficialul american de rang înalt.

Acesta a mai spus că măsurile luate au vizat anumite companii chineze, nu guvernul.

Cinci companii din China au fost adăugate pe o listă neagră a comerțului de către Departamentul de Comerț al SUA din cauza presupusului lor sprijin acordat industriale de apărare a Rusiei.

Statele Unite nu au văzut China furnizând echipamente militare Rusiei

Oficialii americani au avertizat China că vor exista consecințe dacă Rusia va primi sprijin material pentru a continua războiul din Ucraina.

Cu toate acestea, americanii au declarat în mod constant că nu au detectat acest tip de activitate, scrie Mediafax.

„China nu oferă sprijin material. Nu am văzut RPC [Republica Populară Chineză] implicată în evaziune sistematică sau furnizând echipament militar Rusiei”, a explicat un înalt oficial al administrației Biden, potrivit Sky News.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase