Home » D:News » Căutările online pentru avortul cu medicamente au atins cote record în SUA

Căutările online pentru avortul cu medicamente au atins cote record în SUA

Publicat: 04.07.2022
Căutările online pentru avortul cu medicamente au atins cote record în SUA
Credit foto: Pexels

Căutările online pentru avortul cu medicamente au atins cote record în SUA după ce au apărut informații despre intenția Curții Supreme de a interzice avortul.

Traficul de căutări pe internet privind medicamentele pentru avort a crescut cu 162% mai mult decât se aștepta și a atins un nivel record în zilele care au urmat scurgerii de informații privind proiectul de hotărâre al Curții Supreme a SUA.

Studiul, publicat în JAMA Internal Medicine, a constatat că traficul de căutări a fost mai mare decât se aștepta pentru fiecare dintre cele 72 de ore de la scurgerea informațiilor.

350.000 de căutări pe internet într-o singură săptămână

Perioada care a urmat scurgerii de informații „a corespuns cu cel mai mare număr de căutări pe Google pentru medicamente pentru avort în SUA„, cu aproximativ 350.000 de căutări pe internet în săptămâna 1 mai – 8 mai.

Statele cu legi foarte restrictive privind avortul au înregistrat un vârf mai mare de căutări. Nebraska a avut cel mai mare trafic cumulat de căutări în cele 72 de ore de la scurgerea deciziei, urmat de Iowa și Missouri, scrie Mediafax.

Avortul medicamentos, cunoscut și sub numele de avort cu pastile sau avort medical, este o metodă de a pune capăt unei sarcini prin administrarea a două pastile, în loc să se recurgă la o procedură chirurgicală.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase