Home » D:News » Primele căsătorii între persoane de același sex în Elveția

Primele căsătorii între persoane de același sex în Elveția

Publicat: 05.07.2022
Primele căsătorii între persoane de același sex în Elveția
Sursa foto: Pixabay

Primele căsătorii între persoane de același sex în Elveția au avut loc vineri. Elvețienii sunt codași în Europa de Vest în ceea ce privește legalizarea căsătoriilor între persoane de același sex.

Alois Carnier, în vârstă de 57 de ani, și Peter Leu, în vârstă de 67 de ani, și-au spus vineri „din toată inima, da” unul altuia, în momentul în care căsătoriile între persoane de același sex au devenit legale în Elveția.

Este pentru prima dată când doi bărbați au ieșit de la starea civilă din orașul lor, Schaffhausen, ca o pereche căsătorită, scrie Reuters.

Căsătorie pentru toți

În septembrie anul trecut, alegătorii au aprobat inițiativa „Căsătorie pentru toți” cu o majoritate de aproape două treimi, ceea ce a făcut din Elveția una dintre ultimele țări din Europa de Vest care a legalizat căsătoriile între persoane de același sex.

„Ceremonia a fost cu adevărat foarte importantă pentru mine, deoarece acest lucru a fost pregătit de 20 de ani”, a declarat Carnier, care a încheiat un parteneriat înregistrat cu Leu în 2014 și a fost activ într-o campanie de zeci de ani pentru recunoașterea drepturilor homosexualilor.

În cealaltă parte a țării, la Geneva, Aline, în vârstă de 46 de ani, și Laure, în vârstă de 45 de ani, s-au căsătorit, de asemenea, după ce au fost împreună timp de 21 de ani. Cuplul are un fiu de patru ani și, la fel ca Leu și Carnier, au fost anterior într-un parteneriat civil.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase