Home » D:News » Piața berii, în scădere în România. Ce s-a întâmplat?

Piața berii, în scădere în România. Ce s-a întâmplat?

Piața berii, în scădere în România. Ce s-a întâmplat?
Sursa foto: Pixabay
Publicat: 06.07.2022

Piața berii din România a înregistrat o scădere de 10% în primele patru luni din 2022 în comparație cu aceeași perioadă a anului anterior. Berarii spun că afacerile au fost afectate de pandemie, de inflație și de războiul din Ucraina.

Piața locală de bere a fost în scădere în primele luni ale anului.

„În România, ca și în celelalte țări europene, contextul economic este unul foarte dificil, fiind încă marcat de efectelor crizei sanitare generate de COVID-19, de războiul din Ucraina, dar și de creșterea accelerată a inflației, a prețurilor materiilor prime, energiei, gazelor și combustibilului”, a explicat Julia Leferman, directorul general al Asociației Berarii României.

Berea are un potențial puternic de a impulsiona redresarea Europei

Raportul Europe Economics despre impactul COVID-19 asupra industriei berii arată că, deși în 2021 au existat perioade de redresare, sectorul berii a înregistrat doar creșteri moderate ale vânzărilor, deoarece sectorul ospitalității nu a reușit să revină la nivelurile de dinainte de pandemie. Condițiile stricte în care sectorul Horeca a fost redeschis, restricțiile de călătorie, precum și regulile în continuă schimbare, au contribuit la reducerea veniturilor pentru sectorul ospitalității și, implicit, al berii, precizează reprezentanții asociației.

Cifrele din 2021 mai arată că berea are un potențial puternic de a impulsiona redresarea Europei, prin adoptarea unor măsuri fiscale potrivite de către autorități. Creșterea moderată a pieței de bere la nivel european poate contribui la recuperarea a mai mult de jumătate din locurile de muncă pierdute și alte 4 miliarde euro taxe care urmează să fie plătite, precizează specialiștii.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase