Home » D:News » Proprietara unei firme de pompe funebre din SUA a recunoscut că a vândut părți de cadavre

Proprietara unei firme de pompe funebre din SUA a recunoscut că a vândut părți de cadavre

Proprietara unei firme de pompe funebre din SUA a recunoscut că a vândut părți de cadavre
Sursa foto: Pixabay
Publicat: 09.07.2022

Proprietara unei firme de pompe funebre din SUA, acuzată că a vândut părți de cadavre, este judecată și pledează vinovată de fraudă, potrivit Reuters.

Fosta proprietară a unei case funerare din Colorado a pledat vinovată la o acuzație federală de fraudare a rudelor decedaților prin disecarea cadavrelor și vânzarea părților de corp fără permisiune. Cazul a ajuns în atenția publicului și a anchetatorilor în urma unei investigații a jurnaliștilor de la Reuters.

Megan Hess a condus casa de pompe funebre numită Sunset Mesa și o afacere cu transplant de organe și părți ale corpului numită Donor Services. Cele două afaceri se aflau în aceeași clădire.

A recunoscut că și-a înșelat victimele

Hess, în vârstă de 45 de ani, a recunoscut marți că, prin intermediul casei sale funerare, situată în orașul Montrose din vestul statului, a înșelat cel puțin o duzină de familii care căutau servicii de incinerare pentru rude decedate. În loc să incinereze cadavrele, compania ei recolta capete, coloane vertebrale, brațe și picioare și apoi le vindea, în mare parte pentru pregătire chirurgicală și alte scopuri educaționale.

Inițial, Hess a calificat ancheta drept o „parodie juridică”. Ulterior, ea a recunoscut că și-a înșelat victimele, dar a refuzat să intre în detalii.

A taxat familiile pentru incinerări care nu au avut loc

Procurorii au stabilit că Hess a taxat familiile cu până la 1.000 de dolari pentru incinerări care nu au avut loc niciodată. Multe familii au primit cenușă cu rămășițele unor cadavre diferite, iar un client a primit un amestec de beton în loc de cenușa rudei sale.

Vânzarea de organe pentru transplant este ilegală în Statele Unite. Totuși, vânzarea de cadavre și părți ale corpului pentru a fi folosite în cercetare sau educație nu este reglementată de legea federală.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase