Home » D:News » Vaticanul a anunțat că femeile vor fi primite într-un comitet care selectează episcopii din întreaga lume

Vaticanul a anunțat că femeile vor fi primite într-un comitet care selectează episcopii din întreaga lume

Vaticanul a anunțat că femeile vor fi primite într-un comitet care selectează episcopii din întreaga lume
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 09.07.2022

Papa Francisc a declarat că vrea să acorde femeilor mai multe posturi de conducere în cadrul Sfântului Scaun și a dezvăluit că, pentru prima dată, va numi femei într-un comitet al Vaticanului, până acum exclusiv masculin, care îl ajută să selecteze episcopii din întreaga lume, potrivit Reuters.

Noua constituție a Sfântului Scaun, care a intrat în vigoare luna trecută, permite oricărui catolic botezat, inclusiv laici bărbați și femei, să conducă majoritatea departamentelor Vaticanului.

„Sunt deschis pentru a le oferi (femeilor) o oportunitate”, a spus Papa pentru Reuters.

El a menționat că anul trecut, în premieră, a numit o femeie, pe sora Raffaella Petrini, în poziția numărul doi în cadrul guvernării Vaticanului.

Femeile vor avea pentru prima dată un cuvânt de spus în numirea episcopilor din lume

„Două femei vor fi numite pentru prima dată în comisia pentru alegerea episcopilor din cadrul Congregației pentru Episcopi”, a mai spus Papa.

Măsura, care nu a fost anunțată oficial, este extrem de importantă deoarece femeile vor avea pentru prima dată un cuvânt de spus în numirea episcopilor din lume, care sunt toți bărbați, scrie Mediafax.

„În acest fel, lucrurile se deschid un pic”, a explicat Papa Francisc.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase