Home » D:News » 12 câini cu urechile cupate, descoperiți în timpul unei percheziții în Maramureș

12 câini cu urechile cupate, descoperiți în timpul unei percheziții în Maramureș

12 câini cu urechile cupate, descoperiți în timpul unei percheziții în Maramureș
Credit foto: IPJ Maramureș
Publicat: 10.07.2022

Polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor Maramureș au făcut o percheziție la locuința unui bărbat din Baia Mare, unde au găsit 44 de câini, dintre care 12 aveau urechile cupate.

Potrivit unui comunicat al IPJ Maremureș, polițiștii au făcut o percheziție domiciliară la un imobil situat în orașul Fărcașa.

Activitățile au vizat un bărbat de 34 de ani, din Baia Mare, care ar fi avut amenajat un țarc, unde ar fi crescut și înmulțit exemplare canine prevăzute la articolul 1 din O.U.G. nr. 55 din 2002 privind regimul de deținere al câinilor periculoși sau agresivi.

Câinii au fost examinați de medicii veterinari

În urma verificărilor, polițiștii au descoperit 44 de câini de diferite rase, dintre care 16 exemplare canine metiși de pitbull, despre care există bănuiala că i-ar fi înmulțit, în vederea comercializării, scrie Mediafax.

Credit foto: IPJ Maramureș

De asemenea, asupra a 12 câini ar fi fost efectuate intervenții chirurgicale de cupare a urechilor.

În continuare, polițiștii efectuează cercetări pentru probarea întregii activități infracționale, sub aspectul comiterii infracțiunilor de intervenții chirurgicale destinate modificării aspectului unui animal sau altor scopuri necurative și importul sau comercializarea câinilor prevăzuți la articolul 1, litera a din O.U.G. nr. 55 din 2002, republicată, privind regimul de deținere al câinilor periculoși sau agresivi.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase