Home » D:News » Franța recomandă vaccinarea bărbaților gay, considerați „cu risc”, împotriva variolei maimuţei

Franța recomandă vaccinarea bărbaților gay, considerați „cu risc”, împotriva variolei maimuţei

Franța recomandă vaccinarea bărbaților gay, considerați „cu risc”, împotriva variolei maimuţei
Foto: Shutterstock
Publicat: 12.07.2022

Autoritatea sanitară HAS din Franța a publicat recomandările sale privind vaccinarea împotriva variolei maimuței. Cei mai expuși la riscul de a lua boala prin relații sexuale ar trebui să se vaccineze.

Bărbații care au relații sexuale cu alți bărbați și transsexualii care au mai mulți parteneri sexuali ar trebui să fie vaccinați, a recomandat HAS.

Vaccinarea „poate fi luată în considerare de la caz la caz”

De asemenea, ar trebui să se vaccineze și persoanele care practică prostituția și sau care lucrează în alte moduri în „zone de consum sexual”, conform Reuters.

Vaccinarea împotriva variolei maimuței „poate fi luată în considerare de la caz la caz pentru profesioniștii care au de-a face cu persoane bolnave”, a precizat autoritatea, dar a adăugat că nu recomandă în acest moment o campanie generală de vaccinare pentru angajații din sănătate.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase