Home » D:News » Pandemia COVID-19 rămâne o urgență de sănătate globală, a anunțat OMS

Pandemia COVID-19 rămâne o urgență de sănătate globală, a anunțat OMS

Pandemia COVID-19 rămâne o urgență de sănătate globală, a anunțat OMS
Credit foto: Shutterstock
Publicat: 15.07.2022

Organizația Mondială a Sănătății a anunțat că pandemia COVID-19 rămâne o urgență globală, la aproape doi ani și jumătate după ce a fost declarată pentru prima dată.

Comitetul de urgență, format din experți independenți, a stabilit că numărul tot mai mare de cazuri, evoluția continuă a virusului și presiunea asupra serviciilor de sănătate din mai multe țări înseamnă că situația este în continuare o urgență.

Cazurile raportate la OMS au crescut cu 30% în ultimele două săptămâni, se arată într-un comunicat de presă.

Cazurile COVID-19 au crescut cu 30%

Directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a acceptat sfatul comitetului, potrivit Reuters.

Agenția de sănătate a ONU a declarat pentru prima dată cel mai înalt nivel de alertă, cunoscut sub numele de Urgență de sănătate publică de interes internațional, pentru COVID-19 la 30 ianuarie 2020.

O astfel de determinare poate contribui la accelerarea cercetării, a finanțării și a măsurilor de sănătate publică internațională pentru a limita o boală.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase