Home » D:News » Statele Unite ale Americii au testat cu succes o rachetă hipersonică

Statele Unite ale Americii au testat cu succes o rachetă hipersonică

Statele Unite ale Americii au testat cu succes o rachetă hipersonică
Credit foto: Hepta
Publicat: 16.07.2022

Statele Unite ale Americii au testat cu succes săptămâna aceasta o rachetă hipersonică fabricată de compania Lockheed Martin, afirmă surse militare citate de agenţia Reuters, pe fondul preocupărilor din ce în ce mai mari că Rusia şi China au avut mai mult succes în dezvoltarea propriilor sisteme hipersonice.

Forţele Aeriene americane au testat cu succes marţi, în largul coastelor Californiei, un Sistem Aerian de Ripostă Rapidă (ARRW), conform surselor citate. Racheta de acest tip este lansată de un avion spre obiectivul vizat. În testele anterioare, racheta nu s-a desprins de avion, potrivit Reuters.

Rachetele hipersonice circulă în straturile superioare ale atmosferei la viteze care o depăşesc de cel puţin cinci ori pe cea a sunetului, adică la viteze de peste 6.200 de kilometri pe oră.

SUA depun eforturi pentru dezvoltarea de rachete hipersonice avansate

Într-un alt test hipersonic efectuat recent cu succes, Agenţia militară pentru proiecte avansate de cercetare (DARPA) a demonstrat funcţionarea propriului program operaţional.

Statele Unite depun eforturi pentru dezvoltarea de rachete hipersonice avansate, pe fondul preocupărilor privind progresele înregistrate de naţiuni rivale precum Rusia şi China.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase