Home » D:News » SUA și Arabia Saudită au semnat 18 acorduri în energie și în alte domenii

SUA și Arabia Saudită au semnat 18 acorduri în energie și în alte domenii

SUA și Arabia Saudită au semnat 18 acorduri în energie și în alte domenii
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 19.07.2022

Statele Unite și Arabia Saudită au semnat 18 acorduri de parteneriat în domenii precum energia, comunicațiile, spațiul și sănătatea, în timpul unei vizite a președintelui american Joe Biden, a relatat televiziunea saudită de stat al-Ekhbariya.

Acordurile includ înțelegeri cu firmele americane din domeniul aerospațial și al apărării Boeing și Raytheon , precum și cu companiile din domeniul sănătății Medtronic, Digital Diagnostics și IQVIA, potrivit agenției de știri de stat saudite (SPA), citată de Reuters.

Au existat, de asemenea, acorduri în proiecte de energie curată, energie nucleară și uraniu, a precizat aceasta.

Statele bogate din Golf, precum Arabia Saudită și Emiratele Arabe Unite, investesc în energie regenerabilă și curată, subliniind în același timp importanța continuă a hidrocarburilor pentru securitatea energetică globală, într-un moment în care se fac tot mai multe apeluri pentru renunțarea la combustibilii fosili.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase